Ny app- och PWA strategi från Starbucks Coffee Sverige

In Android, CRM Customer Relationship Management, CXM, iPhone, Lojalitetsprogram, mCommerce, Microsoft .NET, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Efter nio år med Starbucks i landet har vi idag totalt 12 svenska Starbucks Coffee. Varav 10 i Stockholmsområdet. En utveckling som även fått den ledande kaffekedjan att även fått se över, och putsa på, sin digitala- och omnikanalanpassade strategi för Sverige.

I år ansluter även Starbucks till andra jättar som Uber, Google och Twitter som en stor förespråkare av PWA teknik och paketering för sin egna e-handel och kundupplevelsebearbetning. Den progressiva satsningen app.starbucks.com som används för lojalitetsprogram, karta, menyer och beställningar är en fullskalig PWA-produkt. Den ska användas av både butiker likväl som användare. Den skalbara satsningen har t ex försetts med PWA Offline stöd, säkert användbart då en del landar i det läget när de går in i caféerna och pendlar mellan 4G och det gratis Wi-fi som tillhandahålls. Det är även möjligt att installera PWA:n på sin Android telefon, då hanteras den och beter sig precis som en regelrätt native-app.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Coop MedMera flyttar över 30 applikationer till GCP

Därmot fungerar inte mycket mer än att besöka PWA-satsningen idag för svenskarna. Vi dirigeras om till den äldre native-appen samt starbucks.se. Som är en Microsoft .NET produktion på bl a Akamai CDN. Native-appen har ett starkt fokus på lojalitetsprogrammet och lockar t ex med att kunder får pröva nya drycker först om de laddar hem appen. Samt har ett miljötänk i att belöna återkommande kunder som även tar med egen mugg.

Starbucks jobbar med Doberman samt Varvet som digitala byråer i Sverige.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Google nära att köpa upp Hubspot?

Största konkurrenten lokalt är idag i särklass Espresso House. De har över 400 kaféer i Sverige, Norge och Finland och expanderar kraftigt. Även de har gjort stora satsningar på det egna lojalitetsarbetet, som MKSE.com skrivit om tidigare.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss