Är Gartner och Forrester ”pengakåta lögnare”?

In CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Allt oftare ifrågasätts Gartner och Forresters lämplighet som "oberoende" analysinstitut. Frågan har växt i samband med att de båda aktörerna allt oftare får agera sista utpost i beslut om licens- och plattformsuppköp. Affärer vars totala värde mångfaldigats sedan 2014-2015. Adobe, Oracle, Sitecore och Episerver har köpt och inkorporerat dussintals bolag sedan 2014. Det har lett till att totalsummorna i prislistan ökat. Det får fler kunder att söka oberoende expertis för att bekräfta de stora licenskostnaderna, projekten...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Leave a Comment