Afterpay, Odyssey Nyheter, E-handel, E-handel system

Den ökade e-handeln dämpades i juni, fysiska butiker på väg tillbaka?

In Nyheter, E-handel, E-handel system by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Är Corona-boomen för nordisk e-handel över för denna gång? Kurvorna pekar på en plötslig nedgång för e-handel i en helt ny studie släppt idag av Afterpay och Odyssey. På marknaden med mest drastiska siffror har e-handelstillväxten, efter pandemins utbrott, toppat med upp till 51% tillväxt sedan den första halvan av maj månad. De siffrorna har nu drastiskt fallit i mitten av juni månad. Totalt med hela -20%. Eller en ökad e-handel av alla kategorier med totalt 31%.

Det gällde den holländska marknaden som var ett av tre länder som utmättes i rapporten tillsammans med Norge och Tyskland. På den mer närliggande, norska marknaden är siffrorna sedan i mitten av mars först +32% upp som total en topp i maj, därefter ned till en total 13% ökning under juni månad och förra veckan. Inte fullt lika imponerande siffror som i extremfallet, men vi i Sverige och Norge ansågs även ha kommit länge inom e-handel inför mätningen. Nu tror rapportförfattarna att konsumenterna är

Vi har mer på samma ämne:  Nansen/Making Waves och Odysseys grundare startar upp Grow Digitalist CRM-initiativ


Vill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.