Doberman-VD:n leder konkurrerande digitalbyrå hos PwC

In Adobe AEM, CXM, Nyheter, Salesforce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

När Doberman blir en del av revisionsbyrån EY är det intressant att titta på vad som hänt med de andra revisionsfirmorna i ”Big Four” och deras digitala bolagssatsningar i Sverige. Som kanske kan ge en föraning om vad som väntar 100 man stora Doberman. När alla mest pratar Accenture har nästan revisionsfirmornas digitala framfart i vårt land glömts bort.

Närmsta konkurrenten i Sverige, PwC, tog så tidigt som 2016 över 50 designers från den etablerade service design-byrån Pond för att ha som bas då de byggde sitt egna digitalerbjudande. PwC anställde nyligen även Dobermans tidigare VD Klara Adolphson. Ett klart strategiskt drag som säkert kan fått Doberman att snabba upp egna bolagsförsäljningsprocessen. Klara har i uttalanden berättat att hon främst ska jobba på att bygga vidare på det som kallas PwC Experience Center. Ett labb som sedan starten 2016 stått i fokus för PwCs svenska digitalerbjudande. En fysisk plats där PwC och kunder jobbar med listade tjänsterna transformation, innovation och digitala strategier. Under 2019 adderade även PwC Experience Center Stockholm ett nytt spår för organisations- och ledarskapsdesign. PwC Experience Center i Stockholm är ett av hela 40 andra PwC Experience Centers världen över.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ABA Skol köper in nya plattformar och Ucommerce e-handel

Vilka kunder under 2020 jobbar då PwC och Pond Experience Center med tillsammans, som en ny integrerad byrå? Återkommande kunden är SJ. Där samarbetar PwC tillsammans med den andra, externa tekniska partnern Bontouch för att bygga välanvända SJ-appen. PwC ska även stå för service design och grafisk design till nya sj.se sajten. Annars är det mest pro-bono projekt inom miljö och sociala event som nämns i egna bolagsbeskrivningen. Liksom många andra revisionsbyråer jobbar Pond med en egen partnermodell där många är delägare, en modell som det verkar gå att gå in i efter några år som anställd.

KPMG är mer som EY, de har anställt från bl a TietoEvry till Stockholm under de senaste två kvartalen för att sent omsider bygga upp en egen ”digital transformations”-enhet under namnet Digital Transformation och Innovation. De jobbar med allt från säkerhet, till CIO rådgivning, RPA/chat-botar och innovationsrådgivning. De har inte gjort några förvärv och listar inte heller några egna referenscase inom området i sin offentliga information.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  EY Doberman Sally ny digitalpartner åt matriskkapitaliserna Gullspång Re:food

Deloittes globala digitalsatsning är den klart tongivande i sammanhanget. Den startade indirekt redan 2000, när Deloitte köpte Eclipse som blev en framtida del av Deloitte Digital. Deloitte Digital varumärket kom därefter till i en strategisk storsatsning med en mängd förvärv under 2012 som ledde till att byrån 2016 bestod av hela 7000 anställda. Det finns därmed en helt komplett digital fullserviceaffär främst fokuserad på kundupplevelse och t ex Salesforce samt Adobe projekt. I Sverige tog man marknaden med storm genom förvärvet av Mobiento redan våren 2015. Deloitte Digital har även bevisat sig i leverans. Speciellt från den engelska verksamheten. De vann under Adobe Summit 2019 titeln som Global Adobe Digital Experience Partner of the Year, i hård konkurrens med t ex Publicis.Sapient, IBM, Accenture och många fler.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss