F&B och F-i gör fantastisk promotion av SVT Play iPhone app

In Facebook Open Graph, iPhone, Nyheter, Streaming by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

SVT gör smått fantastiska saker för våra skatte- och TV-licenspengar. Signerat team F&B och F-i (kul de hade tid för lokala uppdrag), med Doberman på ett hörn, lobbar två personer på plats i Cupertino för att Apple ska godkänna den nya SVT Play-appen.

Detta åskådliggörs live på mobilt från USA på kampanjsajten dearstevejobs.com där det även finns möjligheten att ladda upp Youtube-film, Twittra med en egen hashtag, en ticker över antal som stödjer app’en approve, det finns en app-demofilm, polls, en Facebook-grupp, möjligheten att spela in film med Youtube (modul byggd av F-i), Twingly-blogg’in och lite mer.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  UR handlar upp ny digitalbyrå, det avgjorde valet

Oerhört ambitiöst. En del av koden känns igen från F&B’s Tele2 livearbete.

Samtidigt har eminenta Svtplay.se/mobil skapats, för alla er på andra plattformar än iPhone. Den den detekterar iPhone.

De skeptiska påstår att den kostsamma, omfattande kampanjsajten och app’en samt all hets att få igenom den kommer sig av SVT:s vilja att få in  mobila on-demand-TV användare inför omröstningen av det nya lagrådsförslaget den 1/1 2010. När framtidens TV-licens lagar skapas är det till SVT:s fördel att ha en mängd mobila TV-användare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Åhléns kastar ut 20 byråer för egen digitalfokuserad inhouse, de ryker

Får SVT INTE app’en godkänd kan jag tänka mig en strategi B á la Bambuser där allt landar på jailbreakade Cydia. Synd vore det på all kod annars.

Sajten är byggd med CSS-sprites för övrigt.

Leave a Comment