Google Analytics besöksstatistik ett måste vid lansering

In Analys / Statistik, Nyheter by edenstrom10 Comments

Googles gratis besöksstatistik Google Analytics har inneburit en smärre revolution. Alla webbplatsägare ska använda, och använder det idag. Får ni som kund inte ett erbjudande om Google Analytics, om ni inte har en väl kompletterande tjänst, bör ni ifrågasätta vems intresse er leverantör sätter främst. Nästan hälften av alla svenska sajter, med en budget och redaktion, bedöms använda Google Analytics för webbanalys idag. Det syntes t ex i IW:s Topp 100 undersökning där 50 % hade...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa allt och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du blir en supporterande medlem till MKSE.com. Du betalar vid månadsskiftet och kan därför läsa innan du debiteras. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19:- SEK i månaden. Pengarna går till drift och licens för att driva MKSE.com. Betalas via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för ditt bidrag och din förståelse!
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Bra artikel! Jag kan bara hålla med.

  Nansen har sedan starten propagerat för att alla befintliga och nya webbplatser ska använda statistikverktyg och precis som du skriver så räcker Google Analytics för de allra flesta.

  /Jonathan

 2. Bra artikel! Jag kan bara hålla med.

  Nansen har sedan starten propagerat för att alla befintliga och nya webbplatser ska använda statistikverktyg och precis som du skriver så räcker Google Analytics för de allra flesta.

  /Jonathan

 3. Re: Jens, som det diskuteras i WN.se-tråden 2006, detta var inte användarrelaterat men något Googles användare över hela världen drabbades av pga. serverkapacitet. Oavsett topp, botten eller innanför eller inte.

  Topp, botten är väl f.ö. mindre viktig än vilka taggar den ligger mellan?

 4. Re: Jens, som det diskuteras i WN.se-tråden 2006, detta var inte användarrelaterat men något Googles användare över hela världen drabbades av pga. serverkapacitet. Oavsett topp, botten eller innanför eller inte.

  Topp, botten är väl f.ö. mindre viktig än vilka taggar den ligger mellan?

 5. Såg att jag skrivit lite konstigt. Du har ju scriptet i i botten, innanför body, precis som man ska. Just att lägga den där gör att sidan visas innan googles script laddas in vilket sidan inte gör om scriptet ligger inom head delen.

 6. Såg att jag skrivit lite konstigt. Du har ju scriptet i i botten, innanför body, precis som man ska. Just att lägga den där gör att sidan visas innan googles script laddas in vilket sidan inte gör om scriptet ligger inom head delen.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.