Lidköping lämnar Sitevision för WordPress, innovativ halvering av sajten

In Offentlig sektor, Responsive Design / Mobilwebb, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström1 Comments

Byrån Duva har arbetat med nya lidkoping.se (dev.lidkoping.se) sedan ett tag tillbaka. Sajten är en migrering från SiteVision till WordPress med ny design. Gänget bakom tror det kan vara Sveriges absolut största kommun att 2013 landa på en WordPress CMS.
lidkoping
Content-arbetet med den nya sajten har varit en viktigt del. Lidköpings kommun ska skrivit om allt innehåll från grunden för att halvera allt innehåll. Flera tusen sidor rör det sig om. Ett mycket beundransvärt och nyttigt grepp vid en migrering.
Det nya innehållet ska även vara tidlöst och ”adaptive” till annan media, som radio, TV, tryck (årsredovisning) etc. Helt rätt. Det finns även tankar bakom ”Content on demand”, innehåll som inte finns skrivs på begäran. Sorteringen av sidor ska framöver skötas per automatik, det ska t ex sorteras efter veckovis statistik från Google Analytics.

Den responsiva sajten ska ha designats högupplöst, baserad på CSS och SVG. Det ska även finnas ”vertical rhytm”, en ambition från print med att hålla rytm mellan text, rubriker, bilder. Vertikalt som horisontellt. På nya lidkoping.se  beräknas det exakta em-måttet utifrån font-size och line-height så allt innehåll ligger i linje vertikalt. Nytt i det responsiva är att även de med extra stora skärmar (upplösning >1200) fått en variant med större text, större marginaler och allmänt mer luft.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nordiska Museet handlar upp ny webbpartner och plattform, skapar mer gedigen innehållsstrategi
Sajten har även en chatt samt siffra kring tillgängliga e-tjäster i toppkant. Som sökmotor ligger en Solr.
Den nya sajten väntas lanseras den 13 december men releasen presentera redan under morgondagens dag 2 på Webbdagarna Göteborg.

Kommentarer

  1. Vi är jätteglada över att Duva och Lidköping valt att använda WordPress-pluginen för vår sökanalystjänst Visitors Voice, så redaktörerna kan se sökbeteendet för varje sida samt få förslag på metadata och innehåll.

Leave a Comment