Osäker bildkarusell i WordPress öppnade upp för Panama-dokumenten?

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Som att inte WordPress och Drupal har nog med säkerhetsproblem. Nu kan de populära öppen källkodssystemen stå ansvariga för en av vår tids största hackerskandaler. Enligt säkerhetsexperterna på Wordfence tyder mycket på att den omtalade IT-säkerhetshändelsen inom Mossack Fonseca kan orsakats av något så trivialt som en ouppdaterad version av en populär WordPress-bildkarusell. Det är bildkarusellen Revolution Slider som i versioner under 3.0.95 är helt öppen för attack. Databasnycklar exploateras och går att ladda hem. Sedan var vägen rätt öppen...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.