Prestashop hackad – Nackdelen med open source e-handel

In Check out/Kassasystem, Gratis, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

E-handelstrender.se skriver om en klar nackdel med att välja open source e-handel. Prestashop PHP e-commerce i core-utförande version 1.4/1.4.1/1.4.2/1.4.3/1.4.4, med 85 000 installationer på 40 språk, har hackats. Attacken visade på uppenbara nackdelar med en open source e-handelsplattform. Spridningen gjorde plattformen till ett intressant mål för hackare och öppenheten gjorde produkten enklare att hacka. Hackarna använde grundinstallationen för att sprida spam-mail. Nu ska en fix finnas ute....

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Fast var det verkligen öppenheten som var problemet här? En proprietär produkt hade ju kunnat utsättas för samma typ av standardiserad attack (se t.ex. Internet Explorer) och visst är det lättare att hitta hål om man har tillgång till källkoden, men det innebär ju att fler vänligt sinnade kan fixa dom också så frågan är om det netto är bra eller dåligt.

  2. Duktigt att du lyckades komma in på e-handelstrender.se, när till och med Google fått in deras felmeddelande som description…

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.