PWA används av hackare för att komma åt processorkraft

In Javascriptramverk, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ett nytt problem har uppstått när hårdvaran i användares smartphones i större grad går att nå och använda för att snabba upp webbupplevelsen. I januari upptäckte säkerhetsföretaget Symantec att några nya appar på Microsoft App Store använde sin PWA-uppbyggnad för att, under ytan, i bakgrunden mina bitcoin. Åt företaget som tillverkat appen. Med användarnas ansträngda processorkraft. PWA-apparna hade då redan laddats hem av tiotusentals användare. Apparna såldes in som Youtube-downloaders, VPN och Windows optimiseringsprogramvaror. Men då...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon