Så blir IBM WebSphere Commerce och IBM Digital Commerce när HCL tar över

In E-handel, HCL Commerce, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tiden går, i höst är det redan 18 månader som HCL ansvarat för att förvalta och vidareutveckla IBMs produkter som IBM WebSphere Commerce och IBM Digital Commerce. HCL har därmed full kontroll över IBMs tidigare Customer Experience och e-handels produkter som över åren gått under namn som Watson Customer Engagement, Smarter Commerce och IBM Watson Commerce (Watson Supply Chain).

HCL har god erfarenhet av att ärva mjukvara. Offshore-jätten ska ha levererat över 180 produktreleaser över olika ”IPP” patent varav över 60 VRM (version/release/mod) releaser och fler än 120 fix/packs, bara på IBMs programportfölj. HCL står även bakom vidareutvecklingen av Lotus/Domino, Unica och Informix.

Vi har mer på samma ämne:  Frito-Lay sköter affärerna på Snacks.com, en Salesforce Commerce D2C för 500 000 handlare

HCL berättar även att de under 2019 ska ha jobbat hårt på de senaste egenskaperna inom WebSphere Commerce 9. En version som IBM inför försäljningen såg till att förse med support för mikrotjänstearkitektur, Docker containers och flera nya REST API:er.

Då övertagandet fortfarande är nytt har under 2019 inte mycket kommunicerats om nuläget för produkterna i förhållande till t ex IBM Watson Commerce och Watson Supply Chain. Men nya utrullningar ska vara på gång och fokus ska just nu ligga på att ge kunderna på IBMs e-handelsmjukvara vad de önskar och efterfrågat via tickets den senaste tiden.

Vi har mer på samma ämne:  Adobe Experience Manager 6.5 fungerar i OpenShift, närmare partnerskap med IBM

Så sent som i fjol var IBM en ledare i Gartner Magic Quadrant for Digital Commerce 2018 och i Sverige används e-handelslösningen av bl a Mediamarkt, Skydda, SAS och IKEA.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss