Så fungerar Northvolts legacy-befriade, moderna AWS-setup

In Cloud / Förvaltning, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Northvolt har i nya uttalanden tillsammans med partnern AWS berättat om den sofistikerade och legacy-befriade molnsetup energibolaget och batteritillverkaren vill tillämpa de kommande åren. Det rör AWS core-produkter som Lambda, Kinesis och DynamoDB tillsammans med en AWS IoT Core-setup.

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

Molnet ska ha en nyckelroll i Northvolts framtida expansionsplaner och AWS införandet ska tack vare legacyavsaknaden gått snabbt och enklare att integrera.

Northvolt driver på olika sätt sina fabriker som om de vore digitala tillgångar med ett starkt fokus på spårbarhet, övervakning av driften och avancerade maskininlärningsmodeller. Allt för en maximerad produktkvalitet. Om ett fel uppstår, exempelvis ett mått som ligger utanför den angivna max- eller mininivån, uppstår ett larm i spårbarhetsdokumentet. Om en materialavvikelse uppstår kan man praktiskt taget i realtid fatta beslut om enheten ska tas bort ur produktionsprocessen.

” – Data är en strategisk del av Northvolt, och allt börjar med spårbarheten. I princip kan vi spåra exakt vad som händer med varje komponent av en battericell i varje tillverkningsprocess. Data med hög detaljnivå från fabrikerna och laboratorierna utgör en unik tillgång som vi kan använda för att optimera driften och utveckla bättre produkter i varje fabrik.”

Säger Marcus Ulmefors Director of Data & Machine Learning Platforms Northvolt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  UPS lägger ned CMO-rollen, VD vill se snabb effekt och tydligare bidrag till bolagets lönsamhet