Jessica Kullberger, Mikaela Björkander, Nordic Choice hotels, Salesforce Marketing Cloud, Scandic, Scandic Go, Scandicgo.se, Vox Hotel Nyheter, CXM, Episerver, Omnikanal, Online Marketing, Salesforce, Wordpress

Digiala val när Scandic skapar Scandic GO, ett “HTL koncept 2.0”

In Nyheter, CXM, Episerver, Omnikanal, Online Marketing, Salesforce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Scandic har lanserat Scandic Scandic GO, ett nytt urbant hotellmärke som ska erbjuda ett mer lekfullt, smalare koncept inom det växande “ekonomihotellssegmentet”. Nästan en “version 2.0” av konceptet HTL företaget jobbade hårt med att ta fram för sju år sedan. Vars digitala val MKSE.com gick igenom på den tiden. Varumärket och konceptet HTL lades däremot ned väldigt snabbt. Enbart 24 månader efter öppningen och re-brandingen av varumärket på ett helt Scandichotell i Stockholm.

Nya Scandic GO ska skapa sig en närvaro i stadslägen över alla de nordiska marknaderna. Konkurrenten Nordic Choice Hotels laborerar med Vox Hotel (WordPress CMS användare) just nu. Öppning väntas i december 2020.

Scandicgo.se finns registrerad som domän sedan i förrgår (sista sekunden!) av Scandic Hotels AB, men har ännu inte aktiverats. Scandichotels.se återfinns sedan några iterationer fortfarande på Episerver. Koncept, UX, design och utveckling är numera 4 år gammal och togs då fram av nygamla partnern Valtech. Scandic är en kund till Salesforce Marketing Cloud sedan ett tag tillbaka och Scandic har även en hel enhet för “Scandic Group Customer Journey” som innefattar marknadsanställda samt Customer Analysts, CRM Marketing Automations Specialists. Scandic har tidigare sagt sig sträva mot en ökad kommunikation baserad på AI/ML insikter.

HTL satsade i sin tur på WordPress CMS samt en del mer SaaS-baserade stöd som hyrdes in för att sköta rumsbokning, kapacitetsmappning, digital dörrupplåsning (QR koder), automatiserade snacks-kiosker, in- och utcheckningar samt koppla ihop smartphone med TV på rummet. Tanken var att slippa alla legacy-system Scandic drogs med (och säker fortfarande dras med) så långt det går. För att bli lika agil och snabb som utmanarna inom hotellbranschen. Samtidigt en “guerilla”-aktivitet där Scandic själva kunde “utmana från utsidan” utan för mycket internpolitik eller utdragna interna förhandlingar.

Vi har mer på samma ämne:  Accenture köper danskt CX-företag med 150 anställda

I många avseenden var HTL nog aningen för tidigt ute med det innovativa konceptet. Idag är inte den här typen av tekniskt stöd unikt längre, mycket av det HTL försökte göra har blivit standard. Även hos större hotellkedjor. Dessutom är digital hotellteknik mognare, har genomgått en bättre kvalitetskontroll och blivit driftssäkrare. Ett återkommande problem för de interna disruptors, innovatörer och utmanare som är för tidigt ute och får se sina skapelser läggas ned. Men som i GO fallet samtidigt kanske en braVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.