Digiala val när Scandic skapar Scandic GO, ett ”HTL koncept 2.0”

In Nyheter, CXM, Omnikanal, Online Marketing, Optimizely/Episerver, Salesforce, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Scandic har lanserat Scandic Scandic GO, ett nytt urbant hotellmärke som ska erbjuda ett mer lekfullt, smalare koncept inom det växande ”ekonomihotellssegmentet”. Nästan en ”version 2.0” av konceptet HTL företaget jobbade hårt med att ta fram för sju år sedan. Vars digitala val MKSE.com gick igenom på den tiden. Varumärket och konceptet HTL lades däremot ned väldigt snabbt. Enbart 24 månader efter öppningen och re-brandingen av varumärket på ett helt Scandichotell i Stockholm.

Nya Scandic GO ska skapa sig en närvaro i stadslägen över alla de nordiska marknaderna. Konkurrenten Nordic Choice Hotels laborerar med Vox Hotel (WordPress CMS användare) just nu. Öppning väntas i december 2020.

Scandicgo.se finns registrerad som domän sedan i förrgår (sista sekunden!) av Scandic Hotels AB, men har ännu inte aktiverats. Scandichotels.se återfinns sedan några iterationer fortfarande på Episerver. Koncept, UX, design och utveckling är numera 4 år gammal och togs då fram av nygamla partnern Valtech. Scandic är en kund till Salesforce Marketing Cloud sedan ett tag tillbaka och Scandic har även en hel enhet för ”Scandic Group Customer Journey” som innefattar marknadsanställda samt Customer Analysts, CRM Marketing Automations Specialists. Scandic har tidigare sagt sig sträva mot en ökad kommunikation baserad på AI/ML insikter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAS väljer Salesforce Marketing Cloud för lojalitet och Marketing Automation

HTL satsade i sin tur på WordPress CMS samt en del mer SaaS-baserade stöd som hyrdes in för att sköta rumsbokning, kapacitetsmappning, digital dörrupplåsning (QR koder), automatiserade snacks-kiosker, in- och utcheckningar samt koppla ihop smartphone med TV på rummet. Tanken var att slippa alla legacy-system Scandic drogs med (och säker fortfarande dras med) så långt det går. För att bli lika agil och snabb som utmanarna inom hotellbranschen. Samtidigt en ”guerilla”-aktivitet där Scandic själva kunde ”utmana från utsidan” utan för mycket internpolitik eller utdragna interna förhandlingar.

I många avseenden var HTL nog aningen för tidigt ute med det innovativa konceptet. Idag är inte den här typen av tekniskt stöd unikt längre, mycket av det HTL försökte göra har blivit standard. Även hos större hotellkedjor. Dessutom är digital hotellteknik mognare, har genomgått en bättre kvalitetskontroll och blivit driftssäkrare. Ett återkommande problem för de interna disruptors, innovatörer och utmanare som är för tidigt ute och får se sina skapelser läggas ned. Men som i GO fallet samtidigt kanske en bra kunskapsbas att ta fram fem – sju år senare. När publiken och infrastrukturen är redo.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Min Stora Dag köper in Salesforce Marketing av Axenon NoA

Scandic kommer initialt att lansera fem hotell under det nya varumärket Scandic GO – fyra i Stockholm och Oslo under det fjärde kvartalet 2020 och ett i Köpenhamn under det andra kvartalet 2021. Hotellen som kommer renoveras och lanseras under Scandic GO är:

  • Scandic No.53, Stockholm
  • Scandic Upplandsgatan, Stockholm
  • Scandic Karl Johan, Oslo
  • Scandic Grensen, Oslo
  • Scandic Webers, Köpenhamn

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss