Sitecore avsätter grundaren efter 16 år, ny VD från Thomson Reuters in

In Nyheter, Sitecore XP by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Tålamodet med Sitecores grundare Michael Seifert är slut. De nya ägarna, med EQT i spetsen, anser att en amerikan med erfarenhet från att snabbt bygga bolag och avyttra det samma är bättre lämpad. Det blir Thomson Reuters / MarkMonitor VD:n Mark Frost som tar över anti-best-of-breed CXM och online marketing aktören.

Bornholmsfödde Michael Seifert har haft svårt att internt bevisa det 800 man stora bolagets styrka de senaste 12 månaderna. Trots att tvåsiffrig tillväxt över 20% kunde visas upp för sjätte året i rad i höstas. Fokuset på de 900 implementationspartners och 11 000 certifierade utvecklare ska flyttas mot 100% molnbaserade erbjudanden och en ny intäktsmodell. Några andra siffror än just tillväxt har inte det privata bolaget Sitecore bjudit på under de senaste två decennierna.

Men Seifert går inte därifrån lottlös. EQT köpte Sitecore i en affär värd 9,4 miljarder för lite mer än ett år sedan. En affär som många inom branschen då skarpt ifrågasatte.

EQT har helt kastat om ledningen på bolaget. Mark Zablan känd från Adobe är ny CRO, Dan Griggs är ny CFO, Claus Hagen Nielsen ny CIO och Denise Parker ny COO. Under 2015 sparkades runt 20% av alla anställda i en uppstädningsvända.

MarkMonitor är en speciell historia som, liksom en domännamnsförsäkring, sålt olika typer av varumärkesskydd till större företag. Initialt baserat på enkla egenskaper som att bara hantera fälten för ICANN WHOIS Data som Registry Registrant ID, Registrar Abuse Contact Email, Registry Tech ID.

Intresserade av Headless CMS och Decoupled?

Här är MKSE Headless Section. Hundratals artiklar.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hexagon går all in på metaverse, skapar nya affärsområden

Leave a Comment