Testa open source CMS på nätet innan ni installerar

In Drupal, Extranät / Portaler, Gratis, Ibexa, Joomla, Nyheter, Open source PHP, Polopoly Atex, Sociala media / web2.0, TYPO3, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström20 Comments

Det går faktiskt delvis att testköra open source CMS online. Ta hjälp av Scott Goodwins Opensourcecms.com. Sajten erbjuder information och testkörning av bl a:

Utöver CMS erbjuds även testkörning inom följande kategorier:

open source cms
I både ASPX och PHP.

Här är t ex test till Drupal 6.10 administrationen från den 28:e februari 2009.
Namn
: admin
Lösenord: demo

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Balder satsar på Microsoft Dynamics 365 och Drupal för bättre kontroll på affären

Och här är test/ demonstration av Joomla 1.5.9 administrationen från den 17:e januari 2009.
Namn
: admin
Lösenord: demo

Gänget bakom Opensourcecms.com hade i sin affärsplan tänkt tjäna pengar på systersajten, Commercialcms.com. Där syns ännu inte lika många CMS (6 stycken).

Kommentarer

 1. Testade Drupal, Joomla och DotNet Nuke men man blev ju inte så sugen på de produkterna när man testade på siten. Är det senaste versionerna eller är det bara en enkel demo som saknar en massa funktioner?

 2. Testade Drupal, Joomla och DotNet Nuke men man blev ju inte så sugen på de produkterna när man testade på siten. Är det senaste versionerna eller är det bara en enkel demo som saknar en massa funktioner?

 3. @Mårten: Tyvärr är alla cms som är installerade på den siten i grundutförande, dvs saknar massa funktionalitet som du i 9 fall av 10 använder dig av. Således är det lite missvisande att enbart gå på ett test på den sidan, även om det är ett väldigt bra ställe att hitta just det du söker efter.

 4. @Mårten: Tyvärr är alla cms som är installerade på den siten i grundutförande, dvs saknar massa funktionalitet som du i 9 fall av 10 använder dig av. Således är det lite missvisande att enbart gå på ett test på den sidan, även om det är ett väldigt bra ställe att hitta just det du söker efter.

 5. @Jon: Ja, det är anledningen att inte vi sett fler liknande tjänster tidigare. Det bästa vore om Drupal och Joomla! själva fick välja 10 pluggar som installerades som gör CMS:et mer rättvisa än en plain installation.

 6. Författare

  @Jon: Ja, det är anledningen att inte vi sett fler liknande tjänster tidigare. Det bästa vore om Drupal och Joomla! själva fick välja 10 pluggar som installerades som gör CMS:et mer rättvisa än en plain installation.

 7. En ren produkt är alltid bäst att utgå ifrån. Alla kunder har olika krav. Men när kraven ska uppfyllas är moduler mycket viktiga. Men svårt att ”hitta rätt” moduler för att placera på en allmän demo á la opensourcecms.com. Men det är väl upp till en försäljningsansvarig som jobbar under Buytaert.

 8. Författare

  En ren produkt är alltid bäst att utgå ifrån. Alla kunder har olika krav. Men när kraven ska uppfyllas är moduler mycket viktiga. Men svårt att ”hitta rätt” moduler för att placera på en allmän demo á la opensourcecms.com. Men det är väl upp till en försäljningsansvarig som jobbar under Buytaert.

 9. Jag kan faktiskt slå ett slad för danska opensource CMS Umbraco
  http://www.umbraco.org/ funkar förvånasvärt bra. Självklar är det inte lika kraftfullt som tex EPiServer. Men duger bra för mindre eller enklare siter.

 10. Jag kan faktiskt slå ett slad för danska opensource CMS Umbraco
  http://www.umbraco.org/ funkar förvånasvärt bra. Självklar är det inte lika kraftfullt som tex EPiServer. Men duger bra för mindre eller enklare siter.

 11. Håller med Johan, Umbraco har överraskat positivt! Sen ska det definitivt understrykas att ett CMS som Umbraco inte kan jämföras med EPiServer, SiteVision och liknande, men det finns tillfällen då de större CM-verktygen helt enkelt inte är lämpliga. Exempel på Umbraco-webbplats: http://www.bolagsstyrning.se

 12. Håller med Johan, Umbraco har överraskat positivt! Sen ska det definitivt understrykas att ett CMS som Umbraco inte kan jämföras med EPiServer, SiteVision och liknande, men det finns tillfällen då de större CM-verktygen helt enkelt inte är lämpliga. Exempel på Umbraco-webbplats: http://www.bolagsstyrning.se

 13. Jag skulle vilja säga att Umbraco även funkar för större sajter. T ex använder Peugeot, Heinz, Abba och Microsoft Umbraco CMS. EPiServer kostar 100 000 kr mer, känns inte som det är värt det.

 14. Jag skulle vilja säga att Umbraco även funkar för större sajter. T ex använder Peugeot, Heinz, Abba och Microsoft Umbraco CMS. EPiServer kostar 100 000 kr mer, känns inte som det är värt det.

Leave a Comment