Tietoevry Tech Services introducerar AI till Systembolaget.se vinupplevelse

In CXM, Nyheter, Offentlig sektor, Optimizely/Episerver, Sökmotor by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Tietoevry och specifikt relativt nybildade Tietoevry Tech Services har hittat nya instegsmodeller med sitt förvärv av sökspecialisterna på Findwise. De fick nyligen in Systembolaget som ny kund med en ny AI och navigationsbaserad lösning kring olika sorters vin i Systembolagets omfattande sortiment. Liknande viner kan numera tas fram baserat på en användares unika tycke och smak.

0 st
drycker finns i det fasta sortimentet idag
AD:  

Var detta verkligen det rätta valet? Det smartaste att göra i denna situation? Öppna upp MKSE.com expertpanel videosamtal inom 5 minuter med ett MKSE 🔭 LENS konto idag. En del av MKSE Patreon Premium, högsta nivån. Utvärderingar, stöd plattformsval, databastillgång och expertrådgivning.

Efter ett AI orienterat proof of concept lanserades nyligen en AI-driven tjänst som kan ge tips på egna externwebben och e-handeln om liknande viner. Allt baserat på en ny sorts datamodell som även ska vara anpassad för framtida justeringar och anpassning.

Systembolaget har fått träna upp en egen data och AI-modell för första gången samt byggt egen förmåga, capabilities inom området efter projektet. AI söklösningen innefattade även hur AI-funktionalitet kan presenteras i egna front-enden.

Systembolaget och systembolaget.se är en omfattande Optimizely CMS användare (i Azure med React-stöd, Hotjar och Vergic). Som under åren bl a jobbat med allt från HiQ, Avanade, Söderhavet, Doberman, F&B, AFRY/Inuse till Creuna/Knowit. Tietoevry Tech Services innefattar de delar som jobbar med Optimizelys plattform. Inom Tech Services finns det även en egen UX enhet. Nyligen har det talats högt om att det är just denna del av Tieto som man letar ny köpare av, och att ”bruden kläs” just nu med vissa personella nedskärningar. En sätnotering på Stockholmsbörsen ska även vara aktuell.

Sedan 2020 ska Systembolaget främst byggt upp en egen större, intern DevOps och webbutvecklingsdivision med Optimizely/Episerver CMS-kompetens.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  IKEA, H&M och Norwegian öppnar upp om CRO och optimering för Optimizely