Varumärken ställer om till Direct-to-Consumer och Digital Wholesale, bråda dagar för e-handelsföretaget

In E-handel, Headless / Decoupled CMS, Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Headless ecommerce aktören Centra säger sig sett en ordentlig ökning på förfrågningar från varumärken som snabbt vill ställa om och satsa på Direct-to-Consumer och Digital Wholesale de senaste veckorna. I Coronans fotspår ska Centra sett en markant ökat intresse och flera nya förfrågningar från deras olika kundtyper. Bara denna andra veckan i april ska inte färre än fyra olika nya varumärken vara live med sina nya ehandelssajter på Centras svenska plattform. Det handlar om Northern Playground, Self Cinema, Paula Beachwear och resortvarumärket OAS company som gått live.

“ – Den bistra sanningen är att varumärken med en verksamhet som är helt beroende av försäljningen i de fysiska kanalerna har en tuff period nu, medans varumärken som ställt om och satsat på e-handel via egen Direct-to-Consumer sajt klarar sig bättre. Detta var ett faktum redan innan pandemin existerade, men nu påskyndas processen i accelererad takt vilket märks på den kraftigt ökade mängd förfrågningar vi har fått under de senaste veckorna. Vi gör vårt allra bästa för att så snabbt som möjligt kunna hjälpa fler varumärken att ställa om. Både Direct-to-Consumer och B2B-Wholesale”

Säger Martin Jensen, VD på Centra. Centra tror att den här trenden kommer hålla i sig och berättar för MKSE.com att de just nu jobbar extra hårt för att kunna hjälpa så många omställande varumärken som möjligt.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Modevarumärket bygger e-handel på Contentful och Centra

Som ett resultat av inställda mässor och möten har även efterfrågan på digitalisering av wholesale ökat. Wholesale inom mode är ett segment som länge präglats av analoga processer och det fysiska mötet.

” – Wholesaleförsäljning inom mode har länge halkat efter i digitaliseringen. Detta för att den varit beroende av det fysiska mötet där en stor del av affärerna görs på olika modemässor. När möjligheten att hålla dessa möten begränsas samtidigt som fysiska retailers nu får det tufft måste man tänka större och satsa mer på globala, digitala återförsäljare. Vårt Showroomverktyg tillåter varumärken att digitalt sälja B2B-wholesale till retailers världen över, vilket öppnar många nya dörrar samtidigt som det avlastar säljkåren.”