Wilhelm Sporrong produktifierar Webhallens gamification-motor

In API, Check out/Kassasystem, Contentstack, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

De komponenter en modern e-handel består av styckas allt mer upp och kvar finns en best-of-breed setup med mängder av API:er i samverkan. Det ser vi på t ex Commercetools headless-framgångar samt på alla tredjepartstillverkare som vinner mark inom svenska e-handelsaffärer.

Idag berättar Webhallens tidigare VD Wilhelm Sporrong att han har tagit med sig finanschef, utvecklingschef, respektive designchef från Webhallen för att starta ett svenskat gamificationbolag i Gamifiera. De är övertygade om att det är rätt medicin och typ av nytt e-handelstillägg för en ny generationen konsumenter som kommit att ställa allt högre krav inom sin handel. Det tror även Wellstreet som investerar i kvartettens nya idé. Gamifiera är ett av bolagen som flyttat in i e-handelsriskkapitalisternas nya jättekomplex The Factory i Sollentuna.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Bontouch och Shape slås ihop till Framna, siktar på 2 mdr och börsen
The Early Bird. Nyheterna på MKSE.com är gratis och öppna. Ett tag.
En dag efter publicering låses nyheten in för våra registrerade medlemmar. Så bli medlem via formuläret här intill, eller återvänd ofta. Det går även att prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev som kommer ut varje vecka. Klicka här

Gamifiera har utvecklat en datadriven SaaS-plattform som ska hjälpa handlare och varumärken att engagera och behålla sina onlinekunder. Teknologin bygger på spelteori med spelelement som är inspirerade av communities, forum, sociala medier och spel.

” – En riktigt bra kundupplevelse är det alla retailers eftersträvar. Nästa år står Generation Z för 40% av alla konsumenter. Morgondagens konsumenter vill ha transparens, engagemang och autenticitet, inte 2% återbäring.”

Säger Wilhelm Sporrong, medgrundare och VD på Gamifiera. Den gamla och nya ledningen på Webhallen delade uppenbarligen inte synen på hur pass viktigt och värdefullt lojalitetsarbetet, och arbetet med gamification var. Webhallens medlemsplattform hade över 500 000 medlemmar i slutet. En konkurrent med samsyn på e-handel och gamification finns i Ninetech som med hjälp av Skistar-caset delar dessa åsikter.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  AI-stödet Opal co-pilot sticker ut i uppdaterade Optimizely One sviten, nyheterna från Opticon 2023

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss