Svenska byråerna tappar kunder, e-handelsuppdragen går direkt till Baltikum

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter, Optimizely/Episerver Commerce, Storm Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Lettiska Scandiweb, med sitt skandinaviskt klingande namn, har nyligen tagit över svenska retail-kedjan Cerveras .NET och headless utveckling på lika svenska plattformen Storm Commerce. Som en fullservice-leverantör med hela ansvaret själva. Tillsammans med de andra svenska uppdragen de vunnit det senaste året.

De följer därmed en tydlig trend där baltiska företag seglat upp som en jätteleverantör av, inte bara off-shore/near-shore, kompetens och e-handelsutveckling på de ledande plattformarna. I dessa fall även som helhetsaktör med lokala förmågor på plats som även erbjuder koncept, design, UX och allt annat stöd inom e-handelsprojektet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Svenska kunder visar upp sig på första Contentsquare Summit

Även skandinaviskt fokuserade Waynord Cluster från Litauen, med sloganen ”Digital solutions with Nordic values” har lagt till svenska kunder som SEB, Tele2, If…, Euronics och McDonalds till egna kundlistan över e-handels- och konsultuppdrag.

Prisade litauiska Adobe Magento partnern Adeo Web har öppnat upp ett Stockholmskontor på Strandbergsgatan för att sälja all sin e-handelskompetens. De valde Sverige som viktigaste nya marknad för eget kontor, tillsammans med USA, när de expanderade. Och Salesforce Commerce partnern Nortal från Estland syns allt oftare på svenska scener och i upphandlingar. Det 800 man stora företaget har ett större antal svenska anställda på det Stockholmskontor man öppnat upp.

Tidigare har Polen och främst Krakow erbjudit samma stöd. Inom både t ex CMS och Commerce utveckling på främst Episerver. Men de polska entreprenörerna har inte i samma utsträckning valt att själva ta steget över Östersjön. De har nöjt sig med att sub-contracta uppdrag till Sverige eller låta Skandinaviska byråer öppna upp egna enheter och rekrytera direkt från teknikhögskolorna i landet.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Krav på mobilreparationstöd, kanalflexibilitet och brett omni-stöd i Teknikmagasinets nya Storm Commerce

Dessutom finns flera Skandinaviska byråer som sedan tidigare närt e-handelskompetensen och förlagt sin utveckling inom området till Baltikum. Norska Geta har sin utveckling i Lettland och Magento-fokuserade Vaimo har ett större kontor i Estland. Det är delvis även så de tre länderna lärt sig om kompetensbehovet och konkurrenssituationen på den skandinaviska marknaden.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss