Innebär Adobe Vendor Bundled Extensions bättre kontroll över 7040 martech produkter?

In Adobe AEM, Adobe Commerce / Magento, Adobe Marketo, CXM, E-handel, Martech, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

En av nyheterna Adobe presenterar för och tillsammans med partner under fjärde kvartalet 2019 är satsningen på Vendor Bundled Extensions. En reaktion inför 2020 då bolaget sedan ett och ett halvt år tillbaka är ägare av Magento e-handel och ett community med omkring 5600 egna Extensions (plugins) i årets version av Magento Marketplace. Dessutom ett sätt signerat Adobe hur det går att se igenom den ständigt växande martech kartan.

Adobe vill införa bättre synlighet och kontroll. De tar hjälp av sin egna bakgrunden från Enterprise-sektorn och att verka i större kundsammanhang med Vendor Bundled Extensions. Satsningen ska vara ett sätt för nya eller existerande kunder att få bättre kontroll över vilka open source och proprietära Extensions Adobe går i förespråkar och går i god för. Samt ett sätt att få med vitala plugins direkt i upphandlingar, tillsammans med liknande garantier som Adobe ger på de egna produkterna som såldes in. En ”accelerator” för att komma igång med B2C och B2B e-handel. Men med utvalda tredjepartstillverkare.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Storbolags behov av content och DAM ökar med 500 procent, mängder av jobb ändå i fara

Det är inte speciellt många eller okända Extensions som följer med. Vendor Bundled Extensions blir en aktion där de större bolagen håller varandra om ryggen och drar nytta av varandras trygghet och styrka inom:

  • Existerande kundbas
  • Supportmöjligheter
  • Delade vertikalfokusering
  • Övriga integrationer

Inom Vendor Bundled Extensions för betalstöd på Magento har t ex:

Valts ut. Tillika även storsponsorer av Adobe-event världen över. Andra områden där det kommer finnas speciellt utvalt och rekommenderat stöd är inom loyalty solutions, customer reviews och visual UGC. Där har Yotpo från New York tagit en första plats i denna vända.

När den sistnämnda valdes ut som en Magneto Premier Technology Partner i ett första steg under förra hösten hade de då egna tredjepartsinstallationer hos 2000 olika Magento ehandlare. Då skulle produktens API även öppnats upp på ett speciellt sätt som skulle gynna kunderna.

Det ingår en större kostnad och ett mer speciellt partnerskap för att klara av dessa API-integrationer och för att kunna bli en utvald tredjepartsleverantör även inom nya ”Bundles”.

”These relationships require significant investment and coordination by both parties to deliver on a shared value proposition and unique business case. This level is by invitation only and several of our existing Premier Partners have evolved from General and Select relationships.”

Skriver Adobe om den tidigare högsta partnernivån. Idag finns det enbart tolv stycken Magneto Premier Technology Partners. Det är Amasty, Aheadworks, DHL, Dotdigital, Vertex, Nosto och Temando utöver de redan nämnda. Dessa väntas bli samma aktörer som främst kommer ingå i Vendor Bundled Extensions.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Voyado vinner hela Belstaff lojalitetsprogram och CRM kontot

Nyheten innebär problem för de leverantörer som inte valdes ut. Vilket är upp till ett 20-tal inom vissa redan smala kategorier. Ofta lokalt starka på en speciell marknad inom ett enstaka område. De hade det redan innan svårt att konkurrera med samma kundloggor som drakarna i sin sektor. Och nu ställer sig även ”kärnprodukten” på storbolagens sida. Trots att lokala Extensionstillverkare kommer med en historik som trogen partner och betalande eventarrangör på olika Magento-event.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss