WordPress Jetpack modulpack släppt för WordPress.org

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström3 Comments

WordPress.org användare kommer med ett Automattic initiativ kallat Jetpack (under GPL) få en binge med WordPress.com moduler (Hovercards, Stats, After the Deadlines, Twitter widget, shortcodes, shortlinks, easy Facebook/Twitter/Wordpress sharing buttons och Latex.) samlade i en pack.

Och därmed närmar sig de två driftade och odriftade versionerna varandra ytterligare.

Jetpack kommer finnas med i bl a Bluehost, Dreamhost, Go Daddy, Hostgator, Media Temple och Network Solutions cloud eller few-click installationer (typ cPanel eller fantastico) av WordPress.org.

Även WordPress.com admin-toppbaren har dykt upp på hostade WordPress på sistone.

Samtidigt ifrågasätts WordPress.com affärsmodell och flera röster hörs om bolaget verkligen har en modell för att överleva med de enorma driftskostnader som alla miljoner wordpress.com-bloggar kräver.

Och Drupal har följt en av de senaste kvartalens trender genom att släppa modulen @font-your-face med gränssnitt för att styra olika alternativ av web fonts.

Kommentarer

  1. Automattic ska enligt vad jag förstår klara sig bra och har visat svarta siffror sedan ett bra tag tillbaka. Med +300M unika besökare i månaden på wordpress.com är det svårt att misslyckas :-)

Leave a Comment