Würth köper in agil, ny design till egen Elastic Path e-handel

In Nyheter, E-handel, Elastic path, Omnikanal, Optimizely/Episerver, Optimizely/Episerver Commerce by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Würth Svenska AB släppte under sommaren en ny inköpskanal och en ökad digital service genom ett nytt mobilstöd, framtagen tillsammans med bl a Consid. Nu berättar Ninetech att de i oktober även uppdaterat Würths vanliga e-handel, som sedan några månader tillbaka återfinns på en B2B2C-anpassad kanadensisk Elastic Path-javaplattform.

Det är främst en designuppdatering. En central del i förädlingen ska varit att mer feedback drivs in från kunderna för att skapa en bild av framtida design. Dessutom göra UX-analyser och stegvis optimeringar av design och struktur utförts. De uppdaterade produktsidorna på wurth.se har målet att vara ännu tydligare, mer informativa för slutkund och leda till fler ordrar. Det ska även införts ett mer agilt sätt att designmässigt möta kundernas behov i takt med att de uppstår.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Kustbevakningen handlar upp nya byråer, Consid vinnare

Under de första sex åren låg Wurth.se på en Episerver CMS/Commerce med sökmotor från Apptus eSales samt en integration av Würths affärssystem och Inriver PIM (rymmer 200 000 produkter). Men de bytte plattform i ett B2B2C/omnikanalsprojekt för främst den amerikanska marknaden. Den lösningen ska vara integrerad med initialt 20 lokala butiker.

Würth finns i 84 länder, har 71 000 anställda och omsätter 115 miljarder SEK. I Sverige finns bolaget sedan 1967, med huvudkontor och centrallager i Örebro.

Ninetech vann nyligen även uppdraget för Region Värmland Kollektivtrafik att utveckla den nya e-tjänsteportalen med olika personifierade tjänster.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Handelsbanken bygger 70 man stort Salesforce CoE low-code team