17 museer digitaliserar historiskt lärande för alla hög- och mellanstadieelever

In Nyheter, Offentlig sektor, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

I ett unikt samarbete har Statens historiska museer tillsammans med 17 museer runt om i landet lanserat plattformen sverigeshistoria.se som ska ge alla elever i grundskolans hög- och mellanstadium ett nytt hjälpmedel i skolarbetet. Sveriges historia är en webbplats där utgångspunkten är historiska föremål och miljöer. Som rustningar, vapen och smycken från museers samlingar. Många av föremålen får liv med 3D-modeller så att eleven kan vrida och vända på dem på sin skärm. Det övergripande syftet...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon