Shorthand ett nytt alternativ för tidningar som vill skapa longreads

In CDP, DMP, Javascriptramverk, Nyheter, Paywall, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Tidningarna förlitar sig inte enbart på sina nya egenutvecklade, analysinsamlande och paywall’ade tidnings-CMS för att skapa framtidens tidningsinnehåll. Det finns plats för 3:e partsprogramvara också.

shorthand pro

BBC och TheGuardian tillhör de som tagit hjälp av Shorthand Pro för att skapa omfattande artikelserier med parallaxscrollande bilder, filmklipp och läsvänlig fullskärmsdesign.

”Step outside the boundaries of the traditional CMS”

är företagets slogan.

Mycket likt alla andra satsningar inom området (Medium.com, WordPress teman, Aftonbladet Toolbox (Twitter Bootstrap) för Story m fl) som släppts sedan 2014.

Shorthand Pro har fördelen av att erbjuda en del av effekterna i ett mer CMS-likt förfarande där klipp och parallax-effekter enklare aktiveras av de djupgrävande journalisterna själva. Dessutom ska det finnas fina API-öppningar för att lägga till en tidnings alla egna analytics-taggar och följa utvecklingen av artiklar.

0:- SEK
kostar instegsprodukten
Enterprise prislappen är i skrivande stund öppen för förhandling.

Apropå framtidens CMS och val. Pando valde i veckan lämna WordPress VIP för en egenhändigt byggd paywallad lösning. Med stöd från Cloudfront.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Elain öppnar upp ny ID och digital närvaro tillsammans med Seventy Agency

Leave a Comment