Alla versioner av Adobe Magento 2 måste säkras upp

In Adobe Commerce / Magento, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hundratusentals e-handlare, varav många i sverige, är drabbade när ett av årets större säkerhetshål och ”breaches” uppdagades under gårdagen. Säkerhetshålet ska gälla i princip alla versioner av Adobe Magento 2 och den äldre 1. Mer specifikt allt som släppts innan version:

  • Magento Commerce 1.14.4.1
  • Magento Open Source 1.9.4.1
  • Magento 2.1.17
  • Magento 2.2.8
  • Magento 2.3.1

Det ska dessutom handla om ett hål relativt lätt för vem som helst att utnyttja för att nå användardata med mera. En ny patch som kom ut den första april stänger säkerhetshålet.

Vi har mer på samma ämne:  Tredjepartsleverantör inom e-handel värderas till 12 mdr, svit ska hindra "drunkningsdöden" inom Martech

Adobe uppmanar alla e-handlare på plattformen att applicera fixen snarast.

Tidigare har främst Automattic WooCommerce och plattformar som OSCommerce och nopCommerce drabbats av liknande hål och större läckor. Men detta är uppenbarligen en ny del av Adobes verklighet som open source programvaruägare.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

Vi har mer på samma ämne:  Apohem tar in Improove som Magento-partner efter jobbat inhouse, med Nordic Web Team och Scandiweb
⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss