Blir det norska Kompletts e-handel eller svenska Netonnets plattformsval?

In E-handel, HCL Commerce, Nyheter, Omnikanal, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Om temat för dagen är sammanslagning och vilken e-handelsplattform som går ”vinnande” ut ur en fusion ska vi även titta på resultatet av att Komplett köper Netonnet för 3,7 miljarder norska kronor.

För det är Norges Lars Olav Olaussen som köper svenska vd Susanne Holmströms NetOnNet och inget annat. Synergier ska till, på minst 200 miljoner kronor. Främst inom gemensamma, inköp men även sett till teknik och organisation.

Här finns Komplett med en tidigare IBM Commerce/HCL Commerce och Informatica MDM Product 360 som PIM-system för produktdata (av Fiwe), Rich Relevance används för personalisering och listning, Bazaar Voice för produktomdömen, Here för karttjänster och DigitalRiver förDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Salesforce skapar billigt SME-paket, säljer genAI tillsammans med IBM


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon