Blir det norska Kompletts e-handel eller svenska Netonnets plattformsval?

In E-handel, HCL Commerce, Nyheter, Omnikanal, PIM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Om temat för dagen är sammanslagning och vilken e-handelsplattform som går ”vinnande” ut ur en fusion ska vi även titta på resultatet av att Komplett köper Netonnet för 3,7 miljarder norska kronor.

För det är Norges Lars Olav Olaussen som köper svenska vd Susanne Holmströms NetOnNet och inget annat. Synergier ska till, på minst 200 miljoner kronor. Främst inom gemensamma, inköp men även sett till teknik och organisation.

Här finns Komplett med en tidigare IBM Commerce/HCL Commerce och Informatica MDM Product 360 som PIM-system för produktdata (av Fiwe), Rich Relevance används för personalisering och listning, Bazaar Voice för produktomdömen, Here för karttjänster och DigitalRiver för [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]betalningar. Integrationer till ERP system sköts via IBMs Integration Bus och SAP PI.

Vi har mer på samma ämne:  ImageVault och Meriworks köps upp av Papirfly Group brand activation

Netonnet har en mer traditionell custombyggd e-handel med InRiver PIM, Usabilla och RichRelevance Personalisation. Så ni ser vart det barkar åt.

Komplett Group och Netonnet får en samlad årsomsättning på 18,5 miljarder SEK och ett justerat rörelseresultat på 674 Mkr.

[/ppp_patron_only]