Byrågrupp köper upp svenskt influencer marketing-företag

In CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Root Digital Group som består av varumärkena Beet, Omniarch, Emailaddicts och Add Visits satsar genom dagens förvärv av CM Strategy på ny spetskompetens inom influencer marketing. Förvärvet är en del av gruppens pågående expansionsplan och strategi att genom uppköp utöka kompetensen och stärka gruppens kunderbjudande inom digital affärsutveckling. Områdena man satsar på är mer nischade än t ex de Nova, ARC, NoA och Äleven satsar på och alla med viss ehandelsförankring.

0 Mkr
omsätter CM idag

 

Vilka svenska bolag har redan spenderat för mycket på fel headless-stöd och eventuellt missmatchade digitalstöd? Ett MKSE Patreon Premium-konto öppnar upp för MKSE.com Lens och direktkontakt med innovation tech samtal. Prova gratis – en begränsad period.

CM Strategy ska ha ett stort antal specialister inom digital marknadsföring, strategi och e-handel. Bolaget omsätter 30 Mkr och kunder är Finnair, K-Rauta och Lavazza.

” – Med Root Digital Group utmanar vi de traditionella medie- och konsultbyråerna inom branschen genom att erbjuda ett helhetsupplägg för digital marknadsföring och e-handel. I och med förvärvet av CM Strategy med deras spetskompetens inom influencer marketing, stärker vi vårt erbjudande på marknaden ytterligare”

säger Pelle Pettersson, CMO Root Digital Group.

” – CM Strategy har vuxit i en otrolig takt sedan start och det känns fantastiskt att nu bli en del av Root Digital Group för att ta bolaget till nästa nivå. Vår styrka är matchningen mellan varumärke och profil, och att skräddarsy upplägg där styrkan i det personliga varumärket ger tydlig effekt för våra kunder. Att få göra detta i större skala, inom fler kanaler och gentemot en bredare kundbas är precis vad Root Digital Group möjliggör. Dessutom kommer vi tillsammans kunna erbjuda en unik kompetens vilket gör detta till helt rätt nästa steg för CM Strategy och vår vision framåt”

Säger Charlotte Mikander, vd och grundare av CM Strategy

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Årebolaget bygger nytt på en anpassad Ventanas95 Centra med Storyblok