Gazelles skarpa visioner om smarta städer och interaktiva, uppkopplade cyklar

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Nyheter, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Cykeltillverkaren Royal Dutch Gazelle i Holland har tagit fram en ny digital strategi som innefattar både Adobe Magento B2C och B2B e-handel. Så långt allt väl, men mer intressant är hur det holländska innoverar digitalt med egna cyklarna i fokus. Det finns nämligen sedan ett tag tillbaka möjligheten att prenumerera på en cykel för stadsbor i landet.

Kanske ingen jätteskräll då samma tjänster finns för flera andra fordon med kommande generationer av hyrcyklarna är intressanta. Gazelle har i sin vision samarbetat med t ex Amsterdam stad för att skapa ”smarta städer” delar som smarta cykelbanor. Det betyder att en förare kan ta del av vibrationer inför att den närmar sig väggupp eller övergångsställen direkt i handtaget. Tjänsten ska även kunna se till att farten hålls på rätt nivå via en interaktiv fåfärgsskärm på styret Här måste man nog jobba på distraktionsmomemtet dock så inte föraren fokuserar på fel sak.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Elcykelkompaniet handlar upp ny Geins e-handel och PIM

Det ska även finns nya typer av trafikljus för cykelbanor som kan kommunicera med Gazelle cykeln i farten. Som ser till att slå om till grönt precis när cyklisten ska passera. Utöver mer lättgissade smarta egenskaper som att en röstassistent erbjuder sig boka in en hyrcykel baserat på dagens väderinformation etc.

Allt detta måste vara högintressant för vår Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman eller vårt cykelintresserade trafikborgarråd Stockholm Daniel Helldén.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.