Vue ansluter till de som säljer PWA studios för e-handel

In Nyheter, PWA by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Vue Storefront är ännu en tredjepartsleverantör som fokuserar hårt på ”perf” och prestandaoptimering inom e-handel. Nu för samtliga typer av e-handelsplattformar.

Vue Storefront erbjuder en egen PWA storefront på just populära javascriptramverket Vue.js. Men även utvecklat för och anpassat för Node.js, Webpack, Express, Docker, GraphQL, Pimcore, Babel. Produkten är för fler än den e-handelsplattform som mest vill associera sig med PWA idag -Adobe Magento. Finns även för:

  • Episerver
  • Shopware
  • Spree
  • Coreshop
  • ..och Custom
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Cake och 64 kunder till live på Centra headless e-commerce

Lösningen finns i tre prismodeller och kallas ultrasnabb, offline-redo och plattformsagnostisk. Den ska även vara open source under MIT-licens.

PWA frontar är även vad Magento-fokuserade Scandiweb satsat stort på under 2019. Med egen produktpaketering och säljkampanjer. Det finns även aktörer som Front-Commerce PWA (React.js) och DEITY PWA (Node.js/React.js) med egna färdiga produktpaketeringar.

De fyra aktörerna är nog däremot aningen konfunderade över att Magentos moderbolag Adobe just nu satsar lika hårt på att sälja in sitt egna tillägg Magento PWA Studio (GraphQL, React.js, Node.js). PWA är en enorm e-handelstrend som inte moderbolaget Adobe i USA tänker låta gå förlorad. PWA Studio har slututvecklats under främst första kvartalet 2019 och sköts av samma team som står bakom Magento 2. Att ha moderbolaget som ägare ger även flera andra fördelar svåra för communityt att själva erbjuda.