Hjälp EPiServer förbättra EPiServer CMS 5

In Nyheter, Optimizely/Episerver by edenstrom9 Comments

EPiServer vill ha hjälp med att förbättra EPiServer CMS 5. Användarna för frågan om några av dessa funktioner ska prioriteras. Kommentarer av Martin Edenström brevid respektive föreslagen funktion.

1. Unpublish a page (varför inte?)
2. Change page type for a page (stort ingrepp, mycket bra om det går att göra)
3. Auto-save pages (borde vara attraktivt när det handlar om en onlinemiljö)
4. Drag-and-drop sorting in tree structure (finns redan i bl a RedDot)
5. Comment a page (ja, varför inte?)
6. Limit access to page types
7. Shortcut indication in tree (känns mindre prioriterat)
8. Search and replace on multiple pages (borde vara attraktivt)
9. Possibility to link to several pages (finns i andra CMS)
10. List and unpublish unchanged pages (ja, varför inte?)
11. List and unpublish unused pages (ja, varför inte?)
12. Access report
13. Editor chat (känns mindre prioriterat)
14. Search behavior report (intressant förslag)
15. Improved image tool with crop and rotate (många klarar sig bra med dagens lösning)
16. Improved editorial search
17. Improved forms editor
18. Check broken links (varför så långt ned bland förslagen?)
19. Simple address overview (känns mindre prioriterat)
20. Link report

Kommentarer

 1. Låter som bra förslag.
  Dock är det fel på alla sätt att ens nämna RedDot, som ju faktiskt inte är ett bra CM verktyg på något sätt. RedDot är bara dyrt och dåligt.

 2. Låter som bra förslag.
  Dock är det fel på alla sätt att ens nämna RedDot, som ju faktiskt inte är ett bra CM verktyg på något sätt. RedDot är bara dyrt och dåligt.

 3. Låter som bra förslag.
  Dock är det fel på alla sätt att ens nämna RedDot, som ju faktiskt inte är ett bra CM verktyg på något sätt. RedDot är bara dyrt och dåligt.

 4. Här finns det en poäng att EPiServer bör satsa på sitt grundkoncept. Förbättra, gör enklare och ännu mer enkelt och lämna exempelmallar och moduler till andra som har bättre förankring i respektive verksamhetsområde. Köpet av StarCommunity var inte dåligt för det är en mycket bra programvara. Dock blir fokuseringen större och grundfunktionen tappar en del. När kommer nästa affär på andra modulområden? Glöm inte bort att EPiServer i första hand är ett publiceringssystem. Lullull som inte går att använda sänker förtroendet!

 5. Här finns det en poäng att EPiServer bör satsa på sitt grundkoncept. Förbättra, gör enklare och ännu mer enkelt och lämna exempelmallar och moduler till andra som har bättre förankring i respektive verksamhetsområde. Köpet av StarCommunity var inte dåligt för det är en mycket bra programvara. Dock blir fokuseringen större och grundfunktionen tappar en del. När kommer nästa affär på andra modulområden? Glöm inte bort att EPiServer i första hand är ett publiceringssystem. Lullull som inte går att använda sänker förtroendet!

 6. Här finns det en poäng att EPiServer bör satsa på sitt grundkoncept. Förbättra, gör enklare och ännu mer enkelt och lämna exempelmallar och moduler till andra som har bättre förankring i respektive verksamhetsområde. Köpet av StarCommunity var inte dåligt för det är en mycket bra programvara. Dock blir fokuseringen större och grundfunktionen tappar en del. När kommer nästa affär på andra modulområden? Glöm inte bort att EPiServer i första hand är ett publiceringssystem. Lullull som inte går att använda sänker förtroendet!

Leave a Comment