H&M har 300 agila produktteam, öppnar upp om e-handelsstrategi och framtid

In Adobe AEM, CXM, E-handel, Nyheter, Online Marketing, SAP Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Inte bara Ikea har öppnat upp och börjat berätta i detalj om sina digitala och CX-relaterade val och tankar på sistone. I en intervju tillsammans med Apptus har Mikael Österlund, Product Owner Site Management på H&M berättat mer om klädjättens e-handel, dess utformning och bakgrund. Mikael är en mångårig medarbetare med ett stort ansvar för olika e-handelsutrullningar och agila teamsetup’s.

Under den första SAP hybris (släpptes redan vintern 2011) och Adobe AEM-tiden (sommaren samma år) var H&Ms alla multimediatunga kampanjsajter, den första lokala e-handeln och tusentals egna content-sidor helt separata projekt. Det fungerade inte med alla olika on-prem, moln, teknikkunskaper och geografiska uppdelningar. Svenska och brittiska Accenture ska därefter fått en stor roll inom hur H&M globala e-handel skulle formas de kommande åren. Accenture har senare visat sig haft över miljarden SEK i årliga konsultintäkter bara på svenska H&M-kontot. Med start runt åren 2017/2018. Men Accenture var

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.