Hugo Boss utökar Salesforce Commerce med CRM, avancerade omnikanal och in-store kopplingar

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, Salesforce Commerce Cloud by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Hugo Boss var ett av de konton Salesforce fick med sig då de stöpte om alla Demandware kunder till Salesforce Commerce. Under årets stora event Dreamforce berättar även Salesforce att de nu uppdaterat närvaron för det tyska klädmärket.

Sedan 2015/2016 har Hugo Boss en strategi att driva global omnikanal via en utarbetad strategi. Förra året började Hugo Boss spendera mer på digitala medier än traditionella och såg egna hugoboss.com som de primära kanalen för att få kunder till butik. 

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Newport till 30 länder med Voyado CRM-satsning

Bolaget berättar även om stora ansträngningar som lagts på egna CRM:et och att därefter skapa en mer personaliserad service för att få fram närmare band med kunden. Det projektet ska rullats ut under 2016/2017. Projektet fylls nu på med in-store applikationskopplingar som personalen i butik utbildats inom. Satsningen kallas ”Hugo Boss Experience” och på MyHugoboss kan kunder se senaste 24 månadernas köp i butik och online, få erbjudanden, personlig shopping service och senaste den informationen om företagets klädsläpp.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Finansinspektionen senaste myndigheten som satsar på ett amerikanskt Pega low-code verksamhetssystem

Hugo Boss använder sig även av tyska First-Spirit CMS, Freshdesk, Brightcove, Cloudflare och Scene7 för att bygga sin digitala närvaro.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.