Hugo Boss utökar Salesforce Commerce med CRM, avancerade omnikanal och in-store kopplingar

In CRM Customer Relationship Management, CXM, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing, Salesforce Commerce Cloud by Martin Edenström

Hugo Boss var ett av de konton Salesforce fick med sig då de stöpte om alla Demandware kunder till Salesforce Commerce. Under årets stora event Dreamforce berättar även Salesforce att de nu uppdaterat närvaron för det tyska klädmärket.

Sedan 2015/2016 har Hugo Boss en strategi att driva global omnikanal via en utarbetad strategi. Förra året började Hugo Boss spendera mer på digitala medier än traditionella och såg egna hugoboss.com som de primära kanalen för att få kunder till butik. 

Fler artiklar om ämnet:  Prototyping av Nordic Morning Ottoboni tog hem Riksbyggen.se uppdraget, kundlistan går i vågor

Bolaget berättar även om stora ansträngningar som lagts på egna CRM:et och att därefter skapa en mer personaliserad service för att få fram närmare band med kunden. Det projektet ska rullats ut under 2016/2017. Projektet fylls nu på med in-store applikationskopplingar som personalen i butik utbildats inom. Satsningen kallas “Hugo Boss Experience” och på MyHugoboss kan kunder se senaste 24 månadernas köp i butik och online, få erbjudanden, personlig shopping service och senaste den informationen om företagets klädsläpp.

Fler artiklar om ämnet:  Livsstil och träningshistorik skapar unik e-handelsapp på Salesforce Commerce för Under Armour

Hugo Boss använder sig även av tyska First-Spirit CMS, Freshdesk, Brightcove, Cloudflare och Scene7 för att bygga sin digitala närvaro.

Intresserade av Adobe Experience Cloud?

Representanter från MKSE.com har ansvarat för strategiarbete samt upphandling åt kunder som SJ.se, Avanza.se och TeliaSonera.