KnowIT desperata efter EPiServer-uppdrag, jobbar gratis

In Nyheter, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin Edenström17 Comments

Offentligt upphandlingsunderlag visar att KnowIT verkar vara smått desperata efter nya EPiServer-uppdrag. I den nyligen avslutade upphandlingen av Konstfacks kommande webbplatser (en extern webbplats och ett intranät) erbjöd IT-konsulten, med totalt 28 certifierade utvecklare, tjänster som projektledning, utveckling och formgivning för en totalt 0 kr i total implementationskostnad. KnowIT Karlstad EPiServer-satsning, som var den enhet som lämnade in offerten, drivs av Matthias Lehnecke. Under tidigare år har EPiServer-konsulter valt att spara in på den 10-20% stora...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Surt sa räven!
  Efter första halvan av 2009 går det enkelt att jämföra Know IT med Cybercom. Tillväxt +9% vs +3% och lönsamhet 10,4% vs 6,5%. Know ITs tillväxt och lönsamhet beror mycket på att vi lyssnar på våra kunder och gör bra affärer – för kunden och Know IT.
  Fråga är – har Cybercom lyssnat på Konstfack?
  Skriver Lars-Olof Norell, Chef för tillväxtområdet Tjänster på nätet/Know IT

 2. Vet inte om Herr Edenström har läsproblem men om länken till upphandlingen öppnas
  kan i klartext läsas
  “I förfrågningsunderlaget finns inte utveckling av form/design med. Inte heller finns implementation av mallar med”

  Upphandlingen handlade alltså enbart om CMS systemet och detta har Know IT offererat och vunnit affären med. Tycker ditt oproffsiga blogginlägg och missuppfattning bör rättas till med en nytt inlägg där du korrigerar ditt misstag.

 3. Håller med Johan, det var ju enbart CMS systemet samt installation, inte utveckling av mallar etc.
  Dock är det rätt intresant se ändå.
  Det är dessa företag som svarat med EPiserver: Cybercom,Mogul,Inexor,Office IT-partner,Know IT,Milou
  Cybercom,Mogul,Inexor,Office IT-partner har alla full pott (20p) när det gäller kraven på vad EPiServer klarar, dock har Milou 18,5 och Know It 16.5 p på samms produkt, frågar mig varför, vem man inet vad EPiServer kan ?

  Jörgen /Office IT Partner

 4. Man blir trött när man ser hur herr Edenströms blogg utvecklats då han gång på gång ger sig in på områden utan korrekt eller nyanserad fakta. För ett år sedan var inläggen mer objektiva, neutrala och intressanta. MKSE var då en blogg man kunde rekommendera andra som letade CMS system. Mitt råd är att sluta upp med dessa tafatta försök till skjutjärnsjournalistik, som denna artikel, och sluta med att ensidigt försöka lyfta fram enstaka CMS som Dupral och Worldpress som “oerhört” framgångsrika. Vi kunder går inte på detta.

 5. Mmmh, lustigt. Detta IP har varit inne och kommenterar frekvent under vecka 40. Men utveckla gärna hur jag “lyfter fram något”, är inte med på vad du menar, “stickan”.

 6. Mig veterligen har ingen nämnd aktör officiellt kommenterat eller dementerat själva informationen jag delgav. Så tipset jag fick in verkar ännu stämma.

 7. Johan, du har uppenbart inte heller full koll. Enligt upphandlingen skall det i det som levereras ingå: “installation av system, anpassning av funktioner i grundkonfiguration […] samt implementation enligt beställning”.

  Den som offererar det på noll timmar har antingen inte läst upphandlingen ordentligt, eller ljuger, eller prisar in sig för att man är desperat efter jobb. Jag satsar på det sistnämnda.

  Till Jörgen, att övriga bolag har 20p är antagligen för att de inkluderat vissa bör-krav, vilka Know IT svarat nej på. För man kan ju inte göra vad som helst på noll timmar…

 8. Hej Peter…
  Läs underlaget: http://www.konstfack.se/upphandling

  “I förfrågningsunderlaget finns inte utveckling av form/design med. Inte heller finns implementation av mallar med. Hur har ni tänkt göra med det?
  Förfrågningsunderlaget är utformat med utgångspunkt från själva systemet samt miljön för publicerarna.
  När Konstfack har utsett ett CMS och leverantör, så ska en separat upphandling av form/design ske.
  Formgivaren ska kunna leverara mallar i html-format som ska granskas ur tillgänglighetsynvinkel, samt programmeras för att kunna implementeras i CMS:et.
  I förfrågningsunderlaget finns en option på att kunna köpa till ett antal timmar för t ex implementation av mallar. “

  Det kommer en till upphandling på detta. Så de som offererat har läst frågor och svaren , och är inte sepserata efter jobb, utan bara uppmärksamma

 9. vore kul att höra från knowit själva om det är såhär de gör affärer?

 10. Jag har läst frågor&svar, och jag vet att varken design eller mallutveckling efterfrågades. Men detta är inte enbart en licensupphandling. Jag kan EPiServer, och de skall-krav samt krav på installation som finns i offerten kräver arbetstid för att anpassa grundfunktionalitet samt installera i Konstfacks tekniska miljö.

  KnowIT är inte dumma. De bjuder på dessa timmar för att kunna tillgodogöra sig de avropstimmar som upphandlingen också omfattar.

  Smart? Säkert. Förbjudet? Nej. Moraliskt och professionellt? Jag tycker inte det.

 11. Ja, installation tog ju vi själva höjd för, vilket gjorde att vi inte fick uppdraget, vilket är tråkigt, men vi tar ju betalat för det jobb vi behöver göra.

 12. Vad för slags förtroende har man för en leverantör som jobbar gratis. Denne ovan kommer prioritera i princip allt annat utom mig.

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.