LO:s WordPress CMS hackad, ligger nere

In Nyheter, Wordpress by MKSE.com Redaktion Martin Edenström8 Comments

Aj då WordPress. Open source CMS som används av många miljoner har en stor nackdel. De uppmärksammas även av hackare. Som bl a MKSE.com fått känna på. Nu var det LO med deras WordPress-satsningar LO-tidningen och LO-bloggen som drabbades. LO rullade glatt över på WordPress 3.0-RC3-1526 i juni 2010. WordPress-fokuserade OddAlice med Thord Daniel Hedengren stod bakom utvecklingen då. LO.se är en Lotus Notes webbexport på egna servrar och är uppe. Men länkarna från LO.se fungerar... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd! Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

  1. Drupal, wordpress och joomla är som öppna såll – obefintlig säkerhet. Varför säger aldrig någon det på säljpresentationerna?

  2. Jag är också sugen på lite mer utförlig analys, speciellt om vi bortser från moduler utan tittar enbart på själva (Drupal) coren.

  3. Nu tillhör ju jag dem som inte jobbar med något av de där verktygen (däremot en del med Umbraco) men det brukar ju alltid argumenteras med att den transparens som öppen källkod innebär alltid ger en säkrare lösning. Du säger ovan att det är ”obefintlig säkerhet” och riktigt så enkelt tror jag inte att det är. Förklara gärna.

  4. Pingback: Att inte kompromissa med säkerheten

  5. Det där får du nog utveckla, som Pär Abrahamsson säger så innebär öppen källkod en öppen granskning, medan stängda system helt och hållet är beroende av att utvecklaren känner till säkerhetshål. Det är helt enkelt mer troligt att ett stängt system dras med ett säkerhetshål betydligt längre än ett öppet, för ingen ser det eller får veta om det – utom de som missbrukar det då förstås, för sådana finns det alltid.

    Jag föreslår att du pekar på osäkerheten i öppna system som Drupal och WordPress med exempel, kommer du med den här typen av påståenden så måste du backa upp dem. Annars är du lika tunn som ”säljpresentationerna” du kritiserar.

Leave a Comment