Core+, Inner-source, Jenkins, Kubernetes, Magento 2, Nestlé Connectors, Nestlé Digital, Nestlé eCommerce Global Team, Sonarqube, Victor Clar Adobe Magento 2, E-handel, Nyheter, Open source PHP

Nestlé Digital Inhouse skapar egna e-handelsmoduler, säkrar upp open source leverantörer

In Adobe Magento 2, E-handel, Nyheter, Open source PHP by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Nestlés Ecommerce Head of Product Victor Clar, stationerad i Barcelona, fick tillfälle att på djupet gå igenom FMCG-företagets nya enhet Nestlé Digital och eCommerce Global Team under Magentos stora europeiska event i veckan. Victor Clar har en bakgrund som Global Key Account Manager på just Magento och har en stor del i hur Nestlé format sig kring e-handeln. Även om Magento bara är en del av hela gruppens stack och övergripande arbetssätt.

Den nya gruppen som satts samman kallas en uppgradering av IT. Nu även med stöd från marknad och affären. Samt med nya titlar som avser delegerade produktägare inom viktiga digitala produkter. Precis som stora delar av Enterprise-sektorn världen över valt att omorganisera sig i år.

Själva miljön för e-handels/kundupplevelselösningen är molnbaserad, använder sig av Kubernetes för att skala och deploya. Det finns vidare ett nytt DevOps team som jobbar med CI/CD med verktyg som Jenkins, Sonarqube med mera. Så långt är det mesta vad vi kommit att förvänta oss. Men det finns även ett team under begreppet “NML” som jobbar på mer nytänkade sätt inom e-handelsbiten då det är en open source produkt som har valts ut. De har nämligen under året skapat:

Vi har mer på samma ämne:  L'Oreal väljer Adobe Magento e-handel framför mer kostsamma alternativ

Nestlé Connectors – Går ut på att noggrant granska, testa, säkerhetsklassa och versionskontrollera utvalda Mangento 2 Extensions från Communityt som får följa med. Detta till den grad att utvecklaren eller tillverkande företaget kontaktas personligen och får skriva under vissa Nestlé dokument för att garantera ovanstående. Och se till att utvecklingen hålls intakt under en bestämd framtid. Mot ett arvode. Detta förfarande fanns faktiskt redan 2009 då Drupal gjorde entré på stora scenen med Enterprise-kunder som ville säkerställa kvalitet och säkerhet inom utvalda open source moduler.

Inner-sourceVill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.