akqa, Anna Bergare, Endless Aisle, Gartner 2020 trends, hm, hm.com, microsoft, Turnpike, WeWork CXM, Microsoft .NET, Nyheter, Omnikanal

AKQA och Microsoft bakom H&M omnikanal och wearable strategi i ny flagship store

In CXM, Microsoft .NET, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Microsoft, strax på plats i WeWork, berättar för MKSE.com att H&M satsat på en ny digitalanpassad huvuddestination och flaggskeppsbutik i Berlin. Målet är att sömlöst blanda den den fysiska och digitala kundupplevelsen i trendmeckat. Främsta uppgift ska vara att koppla ihop kunderna, butiksmedarbetarna, kontorspersonalen och ledningen i ett och samma omnikanalsystem. Det sker via mjukvara som Microsoft Teams och PowerApps som kopplats till en wearable för notifieringar direkt på handleden hos H&M personalen.

H&M:s medarbetare får på så sätt uppdateringar om exempelvis nya kollektioner, trender, rådgivning och schemaläggning i realtid. Butikspersonalen ska då kunna se vad som fungerar och vad som inte fungerar ute i butikerna och åtgärda detta.

“– Den moderna butiken betyder ingenting om vi inte kan skapa rätt förutsättningar för våra medarbetare att göra varje kundmöte till något extra.”

Säger Anna Bergare, affärsutvecklare på H&M.

Vi har mer på samma ämne:  ABX, Account Based Experience senaste erbjudandet från Adobe Marketo och Microsoft LinkedIn

En lite annorlunda omnikanal-approach än den som de senaste två, tre åren förespråkats av aktörer som Timberland med CloudTagsKicks hudscanner, ECCO m fl med populära Endless Aisle och Hemtex jätteskärmar på Surface. Som främst byggt på tanken att det är self-service butiksbesökaren vill åt. H&M tror snarare på att digitalt höja egna personalen, som därefter ger mänsklig service i butik. En av Gartner 2020 trender var just “Human augmentation”, att höja en individs kognitiva och fysiska upplevelser och förmåga.Vill du läsa hela den här artikeln? Då ser vi gärna att du skapar ett konto. Det är helt gratis.

Använd registreringslänken för att bli MKSE medlem nu.Så kommer du åt allt MKSE.com Premium innehåll. Idag och framöver. Genom att registrera dig hjälper du till att hålla MKSE.com levande. Formuläret tar runt 15 sekunder att fylla i.

Redan medlem? Påpassligt. Logga in här!

I vissa webbläsare kan en sidomladdning eller F5 klick behövas efter din första inloggning.

Varför bli medlem? MKSE Medlemmar vet mer. Är steget före.