AKQA och Microsoft bakom H&M omnikanal och wearable strategi i ny flagship store

In CXM, Microsoft .NET, Nyheter, Omnikanal by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Microsoft, strax på plats i WeWork, berättar för MKSE.com att H&M satsat på en ny digitalanpassad huvuddestination och flaggskeppsbutik i Berlin. Målet är att sömlöst blanda den den fysiska och digitala kundupplevelsen i trendmeckat. Främsta uppgift ska vara att koppla ihop kunderna, butiksmedarbetarna, kontorspersonalen och ledningen i ett och samma omnikanalsystem. Det sker via mjukvara som Microsoft Teams och PowerApps som kopplats till en wearable för notifieringar direkt på handleden hos H&M personalen.

H&M:s medarbetare får på så sätt uppdateringar om exempelvis nya kollektioner, trender, rådgivning och schemaläggning i realtid. Butikspersonalen ska då kunna se vad som fungerar och vad som inte fungerar ute i butikerna och åtgärda detta.

”– Den moderna butiken betyder ingenting om vi inte kan skapa rätt förutsättningar för våra medarbetare att göra varje kundmöte till något extra.”

Säger Anna Bergare, affärsutvecklare på H&M.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Så använder Mölnlycke sitt healthcare-molnstöd från Salesforce, Optimizely, Riva och Microsoft

En lite annorlunda omnikanal-approach än den som de senaste två, tre åren förespråkats av aktörer som Timberland med CloudTagsKicks hudscanner, ECCO m fl med populära Endless Aisle och Hemtex jätteskärmar på Surface. Som främst byggt på tanken att det är self-service butiksbesökaren vill åt. H&M tror snarare på att digitalt höja egna personalen, som därefter ger mänsklig service i butik. En av Gartner 2020 trender var just ”Human augmentation”, att höja en individs kognitiva och fysiska upplevelser och förmåga.

”Cognitive augmentation enhances a human’s ability to think and make better decisions, for example, exploiting information and applications to enhance learning or new experiences.”

Även om Gartner nog futuristiskt främst ser inopererade chipp och robotarm-sleeves som denna långsiktiga, mänskliga uppgradering.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Les Deux ska skapa Endless aisle, BOPIS och BORIS med svensk e-handelsleverantör

Shoppingupplevelsen utvecklats av H&M Laboratory i samarbete med Microsoft, AKQA och Turnpike.

Beställarstöd inom e-handel och PIM

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och TeliaSonera. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.