Nytt CX-test ska ta svenska organisationer från ord till handling

In Nyheter, CXM by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

BBH Publicis Groupe har konstaterat att det blivit lite väl mycket förstudier, grafer och allmänt tyckande om silos samt en icke-närvarande ledning när CXM och CX ska förbättras. Det är ju så snacket gått de senaste 10 åren. De lanserar därför idag ett nytt online CX-test som är tänkt att hjälpa företag att optimera kundupplevelsen och även komma förbi de första, mest teoretiska stegen.

Undersökningen i ett 30-tal steg ska utreda vad som behövs förbättras för att en viss typ av verksamhet ska kunna erbjuda den bästa möjliga kundupplevelsen och få till en bättre affär. Verktyget består av ett test med frågor utifrån sju olika kategorier; Get management on board, Get organized, Connect with the outside world, Vision, strategy and tactics, Invest in flexible solutions och Reach out to and engage with customer. Utifrån hur ett företag svarar betygsätts företaget och en ”CXI-poäng” beräknas i varje steg.

”– Många bolag vet inte vad man ska börja förbättra för att driva kundnöjdhet som även ger ökade intäkter. Vårt online-test är ett enkelt sätt att identifiera detta och genom vår breda kompetens inom BBH och Publicis Groupe kan vi därefter hjälpa våra uppdragsgivare att bli mer framgångsrika. I anslutning till vårt nya online-test har vi genomfört flertalet arbetsmöten med våra kunder där vi snabbt identifierat och förverkligat möjligheter som omgående lett till både ökade intäkter och förbättrad kundlojalitet.”

Säger Gül Heper, Business design principal BBH Stockholm & Head of strategy Publicis Groupe Sweden.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Fintechaktören DBT avtäcker nytt varumärke och ny digital Hubspot-närvaro