Omfattande säkerhetsbrist i samtliga Drupal installationer, Drupalgeddon2 låter angripare ta över hela molnmiljöer

In Drupal, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Ur säkerhetsperpektiv upplever Drupal CMS en av sina sämsta perioder någonsin. I helgen uppdagades omfattningen av hacket "Drupalgeddon2", via brister i Drupals kärna kan hackare komma åt hela moln- och servermiljöerna Drupal driftas i. Via en simpel URL och enklare skriptinjektion i Drupal kan hackare komma och och exekvera vilken egen mjukvara de vill i stora driftsmiljöer. Samtliga versioner Drupal 6, 7 och nya version 8 påverkas. Daniel Cid, CTO vid Sucuri berättar att samtliga Drupal-sajter de...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon