Professional Scrum Master ökar i Sverige

In Metodik, Nyheter, Scrum by MKSE.com Redaktion Martin Edenström2 Comments

Det börjar dyka upp fler Professional Scrum Master kurser i Sverige. När certifieringen först kom för fyra år sedan fick intresserade deltagare vänta i år på att ens få ett utbildnings/certifieringstillfälle i norra Europa. Nu går det nästan varje månad att ta certet via t ex NFI (med Henrik Berglund från Cedur) eller via FireBrandTraining. Däremot är okunskapen om hur utbrytaren Ken Schwabers Professional Scrum Master skiljer sig jämfört med vanlig Scrum stor.... Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går bra att läsa allt innehåll flera dagar innan debitering. Summan bestämmer du själv, börjar på 19 SEK i månaden. Ge gärna det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com lever kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, men utloggad? Tuffa cookies-tider nu. Se till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här intill. Eller registrera dig direkt på MKSE.com via Unlock-länken.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & publicisten Martins Patreon at SEK1 or more
Unlock with Patreon

Kommentarer

 1. Top 12 reasons IEEE identified for why IT projects fail:
  Unrealistic or unarticulated project goals
  Inaccurate estimates of needed resources
  Badly defined system requirements
  Poor reporting of the project’s status
  Unmanaged risks
  Poor communication among customers, developers, and users
  Use of immature technology
  Inability to handle the project’s complexity
  Sloppy development practices
  Poor project management
  Stakeholder politics
  Commercial pressures

 2. Hej Martin!
  Skulle vilja påpeka att Scrum.orgs certprov inte kräver att man går någon kurs. Det kan givetvis hjälpa att ha en ordentlig förståelse för den roll man tänker testa sig för, men det är inget krav att gå en kurs! Har man kunskapen så kan man ta provet för att få ett intyg på viss kunskap (eller indikation på förståelse och färdighet i de högre nivåerna).
  Full disclosure: Jag är PST och håller Professional Scrum Developer-kurser. (Samma sak där vad gäller prov och kursrelationen.)

Leave a Comment