Så resonserar Episervers ledning kring nya och framtida bolagsförvärv

In AI, ChatGPT, Machine Learning, CXM, Marketing Automation, Nyheter, Online Marketing, Optimizely/Episerver by MKSE.com Redaktion Martin EdenströmLämna en kommentar

Under Episervers stora Europeiska EMEA-event med omkring 500 deltagare där MKSE.com deltog passade CEO Mark Duffel och CMO James Norwood på att berätta mer om de två förvärv bolaget iscensatt under 2016.

Det har spekulerats i att det senare av förvärven, marketing automation och e-post bulkaktören Optivo (de kan skicka 20 miljoner mail i timmen) främst kom på Episervers radar då Tyskland var en aktuell marknad och då nya ledningen på tidigare ägaren Deutsche Post helt bytt inriktning och ville göra sig av med innehavet.
0st
nya kunder ska nu få besök av Episerver

Men detta förnekar Episerver, som i processen ska tittat på omkring 50 olika bolag inom personalisering och marketing automation, samt aktivt valt bort en majoritet av alla förvärvskandidater då de var en ”dålig match” för Episerver CMS/Commerce.

De erbjöd inte vad ledningen anser vara ”rätt” lösning eller teknisk uppsättning för att passa i Episervers framtidssyn. Så långt ifrån enbart det bra pris och Microsoft .NET kopplingar fanns med på kriterielista för förvärv.

Speciellt CEO Mark Duffell har ett tidigare mycket gott öga för förvärv och kanske speciellt integration av bolagsförvärv. Inom hans tidigare uppdragsgivare har han mycket framgångsrikt integrerat inte färre än ett 15-tal olika bolag.

Men Episerver nämner samtidigt även att de så klart hoppas mycket på att kunna konvertera de nya bolagsförvärvens omkring 1500 icke-Episerver kunder (1300 hos Optivo). Som de gjort med prestigevarumärket och nya caset New Era.

Nya namn på Epi-paketeringar av förvärvad teknik är:

  • Episerver advantage
  • Episerver perform
  • Episerver insight
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  SAS väljer Salesforce Marketing Cloud för lojalitet och Marketing Automation

Leave a Comment