Salesforce köper 10 procent av WordPress för 2,91mdr

In Nyheter, Salesforce, Wordpressby Martin Edenström

Salesforce och egna riskkapitalbolaget Salesforce Ventures har gått in hårt i WordPress Automattic. Värderingen av det ledande open source CMS:et (med tillhörande WooCommerce e-handel etc.) är därmed känd och blev imponerande 29,1 mdr SEK. Omkring dubbelt så mycket som branschkollegorna Episerver och Sitecore senast officiellt värderades till.

Just Episervers ägare sedan 12 månader tillbaka, Insight Venture Partners (i en 10,6 mdr affär), äger även de delar av WordPress moderbolag Automattic. Senast Automattic tog in pengar var i en 160 miljoner dollarvända för fem år sedan.

Fler artiklar om ämnet:  Jysk utökar sin Salesforce installation, kopplar in CRM och leadshantering

Salesforce Ventures var dessutom helt ensamma i den nya kapitalrundan. Något som är ovanligt och tyder på att de båda parterna nog även diskuterat olika samarbetsformer och partnerskap i överenskommelsen.

Salesforce har inget uttalat eller omfattande CMS-stöd i någon av sina produkter. Men det är ett område det tisslat och tasslats om ända sedan Dreamforce 2018. Då trodde vissa branschbedömare att uppköpshungriga Salesforce skulle ta över amerikanska Bloomreach CMS (som även är ägare av Hippo open source CMS).

Fler artiklar om ämnet:  Så hanterar Care by Volvo kundernas ångest inför en leverans

Senast Salesforce storköpte var Tableau i en 148 mdr SEK affär. Så förvärvshysterin är inte över.

Beställarstöd inom e-handel och CX

MKSE.com har data och kunskap från över 15 000 svenska upphandlingar och plattformsval. Fatta rätt beslut. Gör som SJ, Avanza, KI och Telia Company. Anlita en expert inom området. Kontakta oss idag.

⬇ Fyll i formuläret nedan eller klicka för att e-posta oss