Soprummets viktiga påverkan i en svensk e-handelskundresa, ny doktorandforskning ute

In CXM, E-handel, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Under tisdagen kom de första detaljerna och insikterna från doktorand Patrik Stoopendahl vid Högskolan i Borås (med en bakgrund i Odyssey och innan dess Kairos Future) kommande, omfattande doktorandforskning om kundupplevelse på riktigt. Om symmetri i kundresor, kring hur viktig kundlogistik är och sociala mediers fortsatta tydligen massiva påverkan.

Patrik är t ex inne på samma spår som t ex Lisa Lindström på Doberman var vid årsskiftet inom “Circular journeys”). Det visar sig vara så pass många parallella kundresor pågående att det är ohållbart att t ex försöka rita ut dem i ens en linje med olika 3D-dimensioner eller dylikt. Varje dag pågår ett otal resor och de har ingen direkt logisk koppling, början eller slut. En påminnelse (re-targeting etc.) i 0,5 år (!) kan leda till ett e-handelsavslut pga. avsändarens ”tjat”. Slutsats? Content, algoritmer och reviews blir därför viktigare än någonsin menar Patrik.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Systembolaget uppdaterar ViNet och Employee Experience för 6000 anställda, bygger dashboard

Patrik har i sin doktorsavhandling bott med svenskar från många olika demografer för att i person få uppleva deras uppfattning om research inför e-handel, hur de upplevde shopping i butik / en eventuell omniupplevelse samt hur ”låtsasshopping” känns. När man egentligen inte tänkt handla alls. Samt han har sett och dokumenterat intryck och känslor på plats från gruppens egna brevlåda, på utlämningsstället, på postkontoret och under vardagsrummets paketöppning.

Föreläsningen bjöd på flera detaljer kringDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Sex år senare integreras Acne fullt in i "New Deloitte Digital"


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon