Tronarvingen innebar problem för SiteVision CMS

In Chatbots, Community, Facebook Pages, Sitevision by MKSE.com Redaktion Martin Edenström7 Comments

Den nya tronarvingen innebar ingen PR-mässig skjuts för javabaserade SiteVision CMS.

http://www.kungahuset.se/images/18.183c7ee125990d80d3800044/kungahuset_emblem_top.jpg

CMS:et styr sedan flera år tillbaka hovets sajter www.kungahuset.se samt www.royalcourt.se och är en fjäder i hatten vid införsäljningssituationer för Örebro-företaget.

Men kronprinsessans nya bebis har inneburit två jobbiga dagar för SiteVision. Först ratades deras CMS-installation av hovet när första bilden på tronarvingen skulle presenteras. Av rädsla för att webbplatsen och driften inte skulle stå pall för massornas intresse av den lågupplösta bilden så valdes Hovets Facebook-sida (som blott bestyckats med en Static HTML: iframe tabs app för övrigt) som publiceringsplats.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Hälften av Sitevision Awards 2022-finalisterna jobbar med Consid

Rädslan kom från erfarenheten när gravideteten avslöjades den 11:e augusti, då kraschade hovets SiteVision.

Och när namnet Estelle Silvia Ewa Mary skulle avslöjas under fredagen visade sig SiteVision-redaktörerna inte förstå sig på publiceringsalternativen och skickade av misstag ut felaktig testcontent direkt på löpet. Det hela befarades först vara ännu en hackerattack men det var okunskap vinom CMS:ets funktioner visade det sig senare.

Kommentarer

 1. Detta känns verkligen som en härlig blandning av felaktigheter och antaganden. Vore intressant att höra vad som egentligen hände, från en mer initierad eller mer neutral källa.

 2. Hej Martin,

  Tyvärr har du missuppfattat situationen och din artikel innehåller flera felaktiga antaganden. Jag vill därför passa på att komma med lite fakta.

  Du skriver att SiteVision ratades när första bilden skulle presenteras och att Facebook användes istället. Det stämmer inte enligt mina kontakter på Hovets informationsavdelning. Man har en medveten mediestrategi att publicera officiellt material på kungahuset.se och mer inofficiellt och lågupplöst material på Facebook. Vid vilken tidpunkt man väljer att publicera bilder och information på kungahuset.se respektive Facebook är noga planerat.

  Att SiteVision skulle ha kraschat den 11:e augusti när graviditeten avslöjades är inte korrekt. Det var Hovets hostingleverantör som behövde öka bandbredden som var tilldelad kungahuset.se. SiteVision hade en belastning på ca 15%.

  Vidare skriver du att Kungahuset har använt SiteVision för sina webbplatser i tre år, vilket inte stämmer. De använder SiteVision sedan 2004.

  Däremot stämmer det att man av misstag råkade publicera testmaterial som låg ute några minuter. Det är mänskligt att fela och misstag kan ske.

  Vi på SiteVision tycker inte alls att tronarvingen har inneburit problem (som din rubrik antyder). Tvärtom har allt fungerat som det ska och vi är jätteglada att Sverige har fått en ny prinsessa.

  Hör gärna av dig till mig om du behöver ytterligare klargöranden.

  Anders Korsvall
  SiteVision AB

 3. Vad menar du, att det är SiteVisions fel att den webbplatsen inte kör med vänlig url-stil? :)

 4. Man kan alltså i Sitevision välja själv vilken URL-stil man vill ha. Friendly finns som alternativ men någon måste ju då välja att använda den.

Leave a Comment