Universal Music använder årligen 35 Mkr för att bygga sociala medier inhouse byrå

In CDP, DMP, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Universal Music med VD Per Sundin har berättat mer om hur bolaget förändrats post-Spotify. Det är ingen liten transformation som musikbjässen tvingats göra. Efter att tvingats se den fysiska CD-försäljningen halveras mellan åren 2001-2008 berättar Per Sundin på SIME 2017 att han året efter satsade allt på Spotify. En smart affär som idag, åtta år senare tagit Universal Music till ännu mer lönsamma nivåer i musikförsäljning. Inte bara motsvarar försäljningssiffrorna och intäkterna den önskade kurvan man...

Detta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
Är du redan medlem, med utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.
To view this content, you must be a member of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at $1 or more
Unlock with Patreon