Visma förvärvar Viskan

In E-handel, Nyheter, Viskan by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Visma är kända för sina många förvärv och den trenden fortsätter. Nu är det tydligen inte Magento som gäller längre (Visma köpte norska Trollweb 2017 och skapade med Meat Digital nya Visma Digital Commerce två år sedan) men en svensk, Borås-baserad lösning i Viskan som ska komplettera Vismas e-handels, omnikanalsstöd och ”subscription”-erbjudande.

Viskan System AB omsatte brutna 2020 strax under 50 Mkr (exakt lika mycket som året innan), har 51 anställda och gjorde en vinst på 5,1 Mkr (13,11%). Bolaget är lönsamt de senaste tio åren vilket, enligt senaste multiplarna med de M&A-konsulter MKSE.com pratat med 2021, kan tyda på en köpeskilling motsvarande [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]55-85 Mkr. Då det är ett mer renodlat produktbolag (även om man även köper Viskans CSM-motsvarighet ”Online Growth Team”) med de historiska svarta siffrorna och den tillväxten.

Vi har mer på samma ämne:  Tredjepartsleverantör inom e-handel värderas till 12 mdr, svit ska hindra "drunkningsdöden" inom Martech

Denna gång är det inte Visma Digital Commerces Yngve Bollie som uttalar sig utan Visma Softwares svenska representant:

”– Viskan har ett skarpt öra mot marken och är aktivt inlyssnande gentemot sina kunder i en bransch under hårt förändringstryck. Utöver en bra match mellan våra produkter har vi funnit varandra genom vår gemensamma vurm för helhetsansvar – att göra det enkelt för kunden att driva sin affär och innovera.”

Säger Carola Lissel, VD Visma Software. Det var främst nyckelprodukterna Viskan Streamline (e-handelsplattform), Viskan Subscription (abonnemangsplattform) och Viskan InStore (omniverktyg) som Visma ville åt. Visma har över 12 500 anställda idag.

”– Genom att bli en del av Visma får vi tillgång till ett stort internationellt nätverk samt många smarta tjänster och lösningar som kan komplettera vårt erbjudande, så att vi kan fortsätta att bli ännu starkare på det vi gör bäst. Det ger oss också mer muskler att fokusera på produktutveckling samt att hjälpa våra befintliga kunder till ökad tillväxt och stärkt kundfokus.”

Säger Kristian Iveling, vd Viskan System AB.[/ppp_patron_only]

Vi har mer på samma ämne:  Kellfri, Lantbutiken och Swekip köper in sammankopplad litium e-handel, överger Adobe Magento