Nio månaders förhandlingar, Valtech köper upp kreativ byrå. Så mycket kostar ett UX-förvärv 2021

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Valtech fortsätter med förvärv 2021. Nu är det inte en dansk, datadriven growth, CDP och lead-generation byrå som köps, men svenska Radon Creative. Som varit till salu sedan efter sommaren och fram tills nu var en del av House of Radon (tillsammans med Ventures och Music).

Radon Creative ska vara den större delen av bolaget, sett till de anställda. Valtech tar över totalt 50 nya förmågor. Det är något ned från de 60 anställda som fortfarande beskrivs på egna webbplatsinformationen. Det handlar nästan helt om ett gäng mer kommunikationsfokuserade förmågor. Samtliga med titlar som ”Digital Creative Director”, ”Senior Creative Strategist”, ”Strategic Project Manager” och ”Digital Media Strategist”.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Nova tar in strategichef med bakgrund i Telia, Valtech och Noa Ignite

We create film, web, content and full-blown marketing concept” bolaget grundades 2006 av David Dworsky, Victor Köhler, Philip Marthinsen och Einar Bodström. Men de har de senaste åren fasats ut från sina tidigare roller. Radon Creative beskriver sig i dag som en kreativDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Lexus.se uppdaterad, del av 1500 sajter stor Adobe AEM-utrullning


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon