Nio månaders förhandlingar, Valtech köper upp kreativ byrå. Så mycket kostar ett UX-förvärv 2021

In CXM, Nyheter by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Update: Valtech fortsätter med förvärv 2021. Nu är det inte en dansk, datadriven growth, CDP och lead-generation byrå som köps, men svenska Radon Creative. Som varit till salu sedan efter sommaren och fram tills nu var en del av House of Radon (tillsammans med Ventures och Music).

Radon Creative ska vara den större delen av bolaget, sett till de anställda. Valtech tar över totalt 50 nya förmågor. Det är något ned från de 60 anställda som fortfarande beskrivs på egna webbplatsinformationen. Det handlar nästan helt om ett gäng mer kommunikationsfokuserade förmågor. Samtliga med titlar som “Digital Creative Director”, “Senior Creative Strategist”, “Strategic Project Manager” och “Digital Media Strategist”.

We create film, web, content and full-blown marketing concept” bolaget grundades 2006 av David Dworsky, Victor Köhler, Philip Marthinsen och Einar Bodström. Men de har de senaste åren fasats ut från sina tidigare roller. Radon Creative beskriver sig i dag som en kreativ

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.