Arbetsförmedlingen berättar mer om egna Pega CRM och Case Management-projekten

In CRM Customer Relationship Management, Nyheter, Offentlig sektor, Pega by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

De ”amerikanska molnbegränsningarna” sett till systemstöd för svenska myndigheter verkar minska något, trots senaste veckornas debacle med personlig och blottande Google Analytics-data som visat sig spridas från myndigheter över Atlanten. Skatteverket har under det senaste året köpt in en ny Salesforce Mulesoft-installation och Arbetsförmedlingen berättar nu i april mer om de egna amerikanska Pega Case Management (ärendehanteringsprojekt) och CRM-projekt som den svenska myndigheten bedrivit de senaste 3-4 åren tillsammans med internationella IT-teknikpartners.

Johan Gabrielsson, Head of the Department of Data Science and Digital Platforms på Arbetsförmedlingen har uttalat sig om att de är [ppp_patron_only level=”1″ silent=”no”]nöjda med de ”högkvalificerade Pega-resurser” som de tagit in för att driva de egna Case Management (ärendehanteringsprojekt) och CRM-projekt projekten. De anser sig fått till en ny produkt tillsammans med leverantörer motsvarande de bästa på Pegasystems på den svenska marknaden.

Vi har mer på samma ämne:  Svenska Pega-projekt hackar, kompetens ska in via 12-veckors traineeprogram

Leverantören som vann upphandlingen inom Pega är Capgemini och för besväret med myndigheten har de nyligen belönas med en ”2020 Pega Partner Sales Excellence Award for EMEA” av Pegasystems Inc. för det omfattande Arbetsförmedlingenprojektet som till stora delar sedvanliga ska ha skötts av bolagets majoritet av offshore-konsulter. Redpill Linpro Stockholm är en av leverantörerna till Skatteverkets installationer av Salesforce integrationsmjukvara.

[/ppp_patron_only]