Alessi tvingades snabbt bomma tidigare e-handel, fick D2C-kontroll i ny Shopify Plus

In E-handel, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Italienska Alessi har berättat mer om vad som hände då stora delar av deras retail- och klassiska ÅF-kanaler stängde ned i mars/april 2020 och hur man snabbt valde upprätta en egen Shopify Plus D2C e-handel. För att kunna upprätthålla sin verksamhet.

Bolagets då helt nya CDO Pablo Daniel avslöjar i ett uttalande om att bolaget snabbt valde att stänga ned (!) en tidigare e-handelslösning och byta ut den för att få bl a fulfilment-stöd och bättre egen kontroll. Det hela ska skett under ett projekt som genomfördes på tolv veckor. Snarlikt andra stora varumärkens D2C-historier från året 2020.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  Shopify ska vara 36 procent bättre på checkout än utvald konkurrens

Intressant här var att, till skillnad från redan omtalade Shopify Plus-kunderna Heinz, Staples och Lindt, fanns faktiskt en egen tidigare e-handelslösning igång på världsledande varumärket Adobe Magento 2. Men det räckte inte för attDetta är enbart en förhandsgranskning av hela artikeln. För att läsa och ta del av all data krävs en engångsbetalning eller att du eller ditt företag blir en supporterande medlem till MKSE.com. Betalning sker vid månadsskiftet och det går att läsa innan debitering. Summan bestämmer du själv, det börjar på 19 SEK i månaden. Eller det belopp du anser de tiotusentals artiklarna på MKSE.com är värt (190 SEK, 1900 SEK). Pengen går till molndrift och licenser så MKSE.com får finnas kvar. En-klicksbetalning i mobilen via t ex ApplePay. Via Paypal eller betalkort. Stort tack för din förståelse och stöd!
MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  ROIROI slås ihop med två andra byråer, skapar ROIROI Group med 65 anställda


Är du redan medlem, men utloggad? Dessa tuffa cookies-tider.. Se bara till att vara inloggad på ditt Patreon-konto och klicka Log In-länken här nedan.Login with Patreon