Alessi tvingades snabbt bomma tidigare e-handel, fick D2C-kontroll i ny Shopify Plus

In E-handel, Nyheter, Shopify by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Italienska Alessi har berättat mer om vad som hände då stora delar av deras retail- och klassiska ÅF-kanaler stängde ned i mars/april 2020 och hur man snabbt valde upprätta en egen Shopify Plus D2C e-handel. För att kunna upprätthålla sin verksamhet.

Bolagets då helt nya CDO Pablo Daniel avslöjar i ett uttalande om att bolaget snabbt valde att stänga ned (!) en tidigare e-handelslösning och byta ut den för att få bl a fulfilment-stöd och bättre egen kontroll. Det hela ska skett under ett projekt som genomfördes på tolv veckor. Snarlikt andra stora varumärkens D2C-historier från året 2020.

Intressant här var att, till skillnad från redan omtalade Shopify Plus-kunderna Heinz, Staples och Lindt, fanns faktiskt en egen tidigare e-handelslösning igång på världsledande varumärket Adobe Magento 2. Men det räckte inte för att

Hit men inte längre. Du måste vara medlem för att ta del av hela artikeln. Det är gratis initialt och börjar därefter på den överkomliga summan av 19:- SEK i månaden. Pengen går till drift och licens för att driva MKSE.com. Du kan betala en-klicks via ApplePay, Paypal eller kort. Stort tack för din förståelse och ditt stöd!
This content is available exclusively to members of MKSE.com & artikelförfattaren Martins Patreon at €0 or more.