12 000:- SEK för att bjuda in en bloggare

In Nyheter, Övriga / Custom CMS by edenstromLämna en kommentar

Entreprenören och Kaupthingjunioranalytikern Ola Mattissons nystartade konsultgäng 7billion fortsätter presentera mindre rumsrena affärsförslag. Pengar verkar vara allt för det där gänget.
Det senaste, scoutat av Ola Eriksson, journalist på tidningen Dagens Media, är att de tar 12 000:- SEK för att bjuda in en bloggare till pressträff.

7billion

Köp en lågmilare istället.

7billion underskattar svenska CMS- och communitykunder. Numera är det högutbildat, erfaret folk. Ofta med konsultbakgrund och bättre teknisk förståelse än bra många konsulter, och framförallt säljare. Det finns inte många ”Morgonsoffa 40-talister” (inget ont om årskullen, men…) kvar.

Jag som dessutom trodde att aktiva bloggare var lika TV, debattprogram- och seminariepanelsugna som dokusåpafolk? Dessutom, vill någon nå en bloggare är det bara att klicka på ”About”-knappen. Där återfinns nästan alltid ett telefonnummer och e-post. De har en blogg för de står för offentliga uttryck.

Apropå hastigt ihopslängda affärsidéer tycker jag det är dags att titta till hur det ”svenska web2.0 undret” mår. Skrev en del om de bolagen på IDG under fjolåret. Nu tror jag det är dags att se hur de mår idag. Inte minst dessa 25 som hyllades för 6 månader sedan.

Vad jag förstått är det flera som nykert fått inse att finansiering kan dras in på dagen.

Leave a Comment