McDonalds stänger ned sin svenska e-handel

In Check out/Kassasystem, CXM, E-handel, Nyheter, Omnikanal, Online Marketing by MKSE.com Redaktion Martin Edenström

Fortsatt dåliga nyheter för e-handelstjänsteleverantören Tictail. Den absolut största och mest uppmärksammade svenska referensen, samt en av de första som krattade manegen i Sverige för Tictail har stängt ned sin e-handel.

McDonalds-konceptet Bigmacshop.se togs fram av DDB Stockholm 2015 och användes för att sälja hamburger-brandade kläder och tillbehör. Kampanjen gick över förväntan, blev en snackig och gjordes 2016 om till en permanent lösning som sedan dess har länkats ut från officiella Mcdonalds.se webbplatsen. Men inte längre. Numera är lösningen och hela domänen satt ”on hold”. Samma utveckling som den mindre restaurangkedjan Texas Longhorns Tictail-lösning gick till mötes, visade det sig nyligen.

MKSE.com vet mer, läs vidare här om samma företag:  WordPress, Adobe AEM och Webflow CMS dominerar i Sverige, fler headless än monoliter

McDonalds är sedan ett tag tillbaka en Adobe AEM användare i Sverige, har kört Drupal och testade förra året av Squarespace tillsammans med sina byråer.

Allt om kundklubbar, lojalitetsprogram och customer loyalty?

i Sverige?